DRAMMEN: Søndag (kl. 18.00) spiller Strømsgodset mot Sarpsborg 08 i fotballens eliteserie på Marienlyst.

To lag som har slitt i sommer barker sammen på Gamle gress i jakten på å komme på vinnersporet igjen.

SIF har bare vunnet én av de siste seks seriekampene, og har scoret usle ett mål på de fire siste. Drammenserne ligger på 7. plass før helgens runde, og nå er det ikke mer enn seks poeng ned til kvalikplassen.

Sarpsborg 08 står med fire stake tap, og befinner seg på 11. plass (før runden), og er tre poeng bak Godset. Hvis østfoldingene vinner i Drammen søndag så passerer de SIF på tabellen. Så tett er det.

Disse elleve starter for Strømsgodset: Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard, Johan Hove, Jack Ipalibo, Herman Stengel, Halldor Stenevik, Fred Friday og Tobias Fjeld Gulliksen.

Det er første gang Friday starter i Eliteserien siden april, og det bare noen uker etter at han ble utelatt fra kamptroppen grunnet dårlig innsats på trening uken før kampen HamKam.

Men Sarpsborg 08 har en meget dårlig statistikk mot Strømsgodset på bortebane. SIF har møtt sarpingene ti ganger i Eliteserien på Marienlyst siden 2011, og har kun tapt én gang – 2-1-tap i 2017. I fjor ble det hele 5–0 til vertene etter mål av Gustav Valsvik, Ipalibo Jack, Tobias Fjeld Gulliksen, Ari Leifsson og Jordan Attah Kadari.

For Godset hadde det passet bra med en ønskereprise fra storseieren for et snaut år siden, og samtidig ta revansj for 5-1-tapet i Sarpsborg i juni. Da gikk det meste galt for SIF.

Strømsgodset signerte Jonatan Braut Brunes (spiss) og Emmanuel Danso (midtbane) onsdag, men ingen av to får SIF-debuten mot Sarpsborg 08. Brunes sliter med en infeksjon etter korona, mens Danso ikke formelt er spilleklar ennå.

LES OGSÅ: Nå har han signert for SIF: – Jeg fikk en god følelse direkte

LES OGSÅ: Klar for Godset: – Ser veldig spennende ut

LES OGSÅ: SIFs største salg på sju år: – Må selge dyrt og rekruttere billig