Klemte til med sølv

Sølv og bronse: Solveig Hernandez Vråle fra Sturla (t.v.) kjempet mot Alexandra Haver fra Sørild FIK. De ble nummer to og tre til slutt.

Sølv og bronse: Solveig Hernandez Vråle fra Sturla (t.v.) kjempet mot Alexandra Haver fra Sørild FIK. De ble nummer to og tre til slutt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Solveig Hernandez Vråle klinte til med en formidabel 800 meter, og kapret sølvet i NM/UM mangekamp søndag. Men et stusselig spydkast holdt på å spolere fangsten.

DEL

NITTEDAL: - Jeg kastet 18,08 meter i spyd, og det er nesten flaut. Det begynte med to døde kast, og i det siste tok jeg tre steg tillegg. Det gikk ikke spesielt langt, sier Hernandez Vråle, som hentet seg mesterlig inn på den avsluttende 800 meteren.

Hun lå som nummer fire etter seks av syv øvelser i jenter 17 år, og avsluttet med et knalløp i Nittedal søndag. Dermed klatret hun to plasser på resultatlisten i en heftig duell med Alexandra Haver fra Sørild FIK.

- Det er moro å kjempe mot henne. Vi presterer nesten alltid likt, men i dag vippet det heldigvis i min favør, sier 16-åringen fra Sturla.

Til nordisk

Hun er klar for nordisk i mangekamp i Huddinge i Sverige om tre uker, og kommer til å bruke tiden fram mot mesterskapet med terping på spydøvelsen. Den må sitte om hun skal nå målet om å delta i EM i Georgia i juli. Da må hun klare 4.800 poeng eller bedre.

I NM/UM fikk hun 4.556 poeng, 39 flere enn Haver. Ida Eikeng fra Urædd Friidrett vant jenter 17 år med 5.330.

- Jeg går på Wang toppidrett i Oslo, og har den tidligere treneren til Andreas Thorkildsen, Åsmund Martinsen, som trener. Nå skal jeg få ut så mange gode spyd-tips som mulig i de neste ukene, for jeg vil gjerne til EM, sier Solveig Hernandez Vråle.

Josefine Grønset Løken fra Hellas ble numme seks i klassen med 4.194 poeng.

Helt overlegen

I gutter 15 år imponerte Oliver Engen (15) fra Krødsherad. Unggutten var helt overlegen etter ni øvelser på to dager.

- Jeg hadde aldri ventet at jeg skulle vinne med så mye. Dette var første gang at jeg var med i nikamp. Det var knalltøft å fullføre den avsluttende 1000-meteren, sier Oliver Engen, som var strålende fornøyd med alt denne helgen.

- Jeg hoppet ikke så høyt som jeg pleier i høyde, og stoppet på 1,60 mot 1,70-1,75 som normalt, men det skyldes regn og en stiv kropp. Ingen av oss gjorde det noe spesielt bra i høyde, sier Engen.

Han vant med 5.230 poeng. Nærmest fulgte Markus Rooth fra Lambertseter IF med 4.730 poeng.

Tok bronse

I jenter 16 år sikret Emma de Haas (15) fra Sturla bronsen med 3.987 poeng. Hun var 648 poeng bak seirende Sigrid Kleive fra Ålesund FIK.

- Vanligvis er hekk min beste øvelse, men jeg fikk det ikke helt til her. Jeg pleier å løpe 80 meter hekk, så det stemte ikke helt da det var 20 meter lenger, sier Emma de Haas, som brukte 15.34 på startdistansen lørdag.

Halve startfeltet

I jenter 15 år stilte Sturla med nesten halve startfeltet. Fem av 11 jenter var fra Drammens-klubben, og best ble Ingrid Pernille Rismark på 5. plass med 3.699 poeng. Hun vant den avsluttende 800 meteren foran klubbvenninnen Helene Oulie som endte på 6. plass til slutt med 3.378 poeng.

De brukte 2.29,44 oig 2.31,07 på sine 800-meter løp.

- Det er moro at vi er så mange på trening, sier de to jentene.

Trener Alfred de Haas er veldig opptatt av at jentene skal trene allsidig.

- Vi spisser ikke inn mot en øvelse, men er gjennom styrke, fleksibilitet, hurtighet og løpetrening hver uke. I tillegg trener vi kule, høyde, lengde, spyd og hekk, forteller Alfred de Haas.

Artikkeltags