Solveig med dobbel bronse

TO BRONSE: Solveig Hernandez Vråle (17) tok bronse i tresteg og 400 meter hekk under jr-NM på Brandbu i helgen.

TO BRONSE: Solveig Hernandez Vråle (17) tok bronse i tresteg og 400 meter hekk under jr-NM på Brandbu i helgen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Solveig Hernandez Vråle (17) returnerte fra juniorr-NM på Brandbu med bronse fra både tresteg- og hekkeløpskonkurransen.

DEL

Drammens-jenta løp først inn til 3.plass på 400 meter hekk på lørdag, før hun på søndag klarte tredjeplass også i tresteg.

- Jeg er fornøyd med to bronsemedaljer. Det er deilig at det stemmer i flere ulike øvelser, sier hun.

Det er nemlig viktig for Solveig, datteren til tidligere friidrettsutøver Tonje Vråle, at det klaffer i flere ulike konkurranser. Hun satser sterkt på mangekamp, og senest i sommer deltok hun i sitt første U18-EM i Georgia, der hun klarte 22.plass.

UM neste

Selv om den allsidige utøveren stort sett er fornøyd med helgen, var det én ting som ikke var på stell.

- Jeg kunne løpt mye bedre i hekkeløpet. Jeg har slitt med teknikken over hekkene hele sesongen, og det er irriterende, forteller Vråle som håper å luke bort feilene.

Det neste hun trener mot er Ungdomsmesterskapet om circa en måneds tid. Der skal hun ikke delta i mangekamp, men et utvalg øvelser hun tror hun kan prestere i.

- I UM skal jeg delta i fem øvelser, så jeg kommer til å trene spesifikt mot de framover.

Etter det mesterskapet er det ikke stort på planen for 17-åringen, så da begynner oppkjøringen mot neste sesong. Hun satser på å være i toppen også da.

- Det er veldig morsomt å være i toppen, for jeg vet hvor høyt nivået er der og hvor jevnt det er.

Kretsrekord

Modums multitalent  Helle Henriksen Hvidsten (15) oppnådde hele 47,57 m i slegge med seniorredskap, og det var en forbedring av hennes personlige rekord med seks og en halv meter, og hun flyttet da også kretsrekorden med nesten fire meter. Det holdt til bronse i mesterskapet.

Av dem som ikke tok medalje, var nok Mathias kollbergs 6,48 i lengde noe av det som imponerte mest. Han har med det forbedret sin personlige rekord med en halv meter på de to siste månedene.

Artikkeltags