V i reiser til Abeloneløypene i Flannumsmarka. Her finner vi flotte løyper og et fint turmål i Abelonehytta. Ukas turforslag retter seg denne gangen spesielt mot barnefamilier, men kan selvfølgelig også gås av skientusiaster i alle aldre!

Utgangspunkt for turen er Haugerud P-plass ved riksvei 280 nordvest for Vikersund, og turen går i Abeloneløypene i Flannumsmarka, skogområdet vest for Tyrifjorden.

Skituren går inn til serveringsstedet Abelone. Denne trivelige hytta tilbyr deg varm drikke og sjokolade etter 6,5 km gange fra P-plassen, og har åpent lørdager og søndager kl. 11.00 -16.00 i januar og februar, og fra kl. 10.00 fra og med mars måned. I vinterferien er hytta åpen hver dag.

Liker du ski best på film? Her er årets skifilmer

Dobbeltspor

Haugerud er en romslig P-plass (kr 20,- i P-avgift), og derfra er det preparert dobbeltspor innover mot hytta i småkupert og fint terreng.

Fra hytta kan man velge et par andre alternativ tilbake til utgangspunktet: Enten tar man den østre løypa, eller man kan benytte skogsbilveien dersom man ikke vil gå samme vei tilbake. Alle løypene egner seg fint for familier. Modum O-lag preparerer løypene og driver Abelone-hytta. Man kan også komme til Abelone-løypene fra andre kanter som f eks fra idrettsplassen på Drolsum (4 km), Vinåsen (3 km), Vikersund skole (3,5 km), Hovdeskogen (3,5 km), Modum bad (3 km), veien til skytebanen på Snarum (4 km). Løypenettet er på til sammen 46 km

Vær- og føreinfo

Nå har været variert den siste uken med innslag av mildvær. Men nå ser ut til at vi går en fin skihelg i møte. Med kuldegrader og påfyll av snø, vil vi få perfekte forhold.

Vær

For syvdager varsel se her

I tillegg til værinformasjonen på dt.no, finnes det flere nettsteder som beskriver prepareringen i Abeloneløypene. Du kan også sjekke ut siste informasjon om hvor det er preparert på skisporet.no. Søk på «abelone» og de aktuelle løypene dukker opp med informasjon om når de sist ble preparert.

God tur!

Slik ser det ut på Tverken akkurat nå.


Se større bilde