På skitur i Modum

RUNDTUR I ÅSEN OVER ÅMOT: Emily og Marcus Yttrie Ølstad gikk skituren sammen med bestefar Hans Petter (fotograf).

RUNDTUR I ÅSEN OVER ÅMOT: Emily og Marcus Yttrie Ølstad gikk skituren sammen med bestefar Hans Petter (fotograf).

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerMoinger flest – og mange andre – er heldige ved at Modum kommune, O-laget og private i samarbeid opprettholder et utstrakt og attraktivt løypenett gjennom vintermånedene. Maskinpreparerte løyper kjøres med utgangspunkt Djupengrop (opp fra Vikersund), Sponevollen (opp fra Geithus) og Engersetra og Nygårdshøgda (opp fra Åmot). Alle løypene fra disse parkeringsplassene er knyttet sammen med løypenett i Lier og Eiker, og gir dermed muligheter for langturer inn i Drammensmarka/Finnemarka.

I Modum er også Hæhre (nord for Vikersund) et fint utgangspunkt for skiturer inn i Holleias skoger. Her er det Modum O-lag som prepper rundløype.

Turtips fra DNT

Hver eneste uke får du turtips fra DNT Drammen og Omegn i Drammens Tidende. Foreningen ble stiftet i 1888 som Drammens og Oplands Turistforening (DOT), skiftet navn til DNT Drammen og Omegn (DNTD) i 2014, og er en av landets eldste og største turistforeninger med medlemmer fra Hurumlandet i sør til Nore og Uvdal og Finse i nord. DNT har for øvrig 150-årsjubileum i år, det markeres gjennom hele året.

Rundtur i åsen over Åmot: Dagens tur har sitt utgangspunkt fra Engersetra P-plass, og er en runde på knappe 9 km gjennom spennende skogsterreng med flott utsikt inn i Drammensmarka.

Løypa egner seg godt for familietur, og bakkene er ikke verre enn at minstemann og eldstemor får glede av turen.

Engersetra P-plass har atkomst via Damtjernveien (bomvei) opp fra Mæhlum på Åmot. På Engersetra kan vi spenne skiene på, og vi anbefaler å gå 50 meter tilbake langs bilveien til skilt som angir løype mot Nygårdshøgda, om lag 2,5 km gjennom småkupert og lett stigende terreng. Underveis passerer vi idylliske Kolbjørnsrudtjern. Vel oppe på Nygårdshøgda så bærer det slakt utover nesten én kilometer.

Nedi bakken er det forresten tilslutningsløype til Dælatjern og Dypingen (den kommer brått på), men vi sklir forbi og videre ned i dalbunnen.

Her er en ny scooterkjørt tilslutningsløype skiltet forbi Laupeina til Sandungen. Vi fortsetter imidlertid langs hovedløypa som nå tar oss opp om lag 1 km og 100 høydemeter til Dypingkollen nord. Herfra bærer det på nytt slakt utover forbi Jellumvollen og til nytt løypekryss med anvisere mot Sandungen (høyre) og Engersetra (venstre).

Fra krysset kan vi skimte Glitre i øst. Vi skal tilbake til morgenens utgangspunkt, Engersetra.

Skiløypa veksler nå mellom flatt og svakt utfor om lag 2 km til Knuslebu og Vesle Vindsjø. Herfra i lett stigning de siste 1,5 km tilbake til Engersetra. Totalt har vi nå unnagjort knappe 9 km i vakkert og variert skogsterreng.

Og for dem som synes turen er i korteste laget, så finnes det flere sløyfer som kan skjøtes på!

LES OGSÅ: Tonje (17) vil at flere skal gå tur

Artikkeltags