Det skal også ha blitt gjort våpenrelaterte funn i boligen til den siktede mannen, som ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) torsdag formiddag, skriver Nettavisen, som meldte om saken først.

15. juni mottok Frp-politikeren truslene på Messenger: I meldingen påpeker mannen at Helgheim ikke har livvakter, og dersom stortingsrepresentanten ikke slutter å snakke dritt, vil han få å gjør med den beryktede gjengen Young Bloods.

– Jeg er ikke lettskremt, men å forsøke å true politikere til ikke å si sin mening er ikke greit, sier stortingsrepresentanten Jon Helgheim til Nettavisen.

– Har gjort noen tiltak

Selv om Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsperson er vant til harde beskyldninger, rasismebeskyldninger og stygge meldinger, har han ikke mottatt trusler som denne tidligere.

– Dette er ikke noe hyggelig. Jeg har gjort noen tiltak for å være sikker, men ønsker ikke å kommentere det noe ytterligere. Jeg har jo også en familie jeg må ta hensyn til, sier Helgheim til Drammens Tidende.

Han forteller at mannen som kom med truslene har kommentert på innlegg han har lagt ut på Facebook tidligere.

– Det var for rundt et år siden, da sendte jeg melding til ham å sa at han gjerne måtte delta i debatten på innleggene mine, men at han ikke måtte slenge drittmeldinger til folk, da hørte jeg ikke noe mer fra ham før nå.

Varetektsfengslet i fire uker

Mannen ble fredag ettermiddag varetektsfengslet i fire uke.

– Han ble pågrepet torsdag formiddag på grunn av gjentakelsesfare, noe som gjorde at vi mente han måtte varetektsfengsles. Det er også gjort våpenrelaterte funn i boligen, sier senior kommunikasjonsrådgiver i PST, Martin Bernsen, til Nettavisen.

Ifølge Nettavisen har den siktede mannen i 20-årene historikk hos politiet. Så sent som i februar ble han pågrepet for flere forhold. Han ble også pågrepet og varetektsfengslet i april i fjor.

I kjennelsen kommer det også fram at mannen er domfelt flere ganger de siste årene:

«Retten har særlig vektlagt at siktede siden november 2018 er domfelt tre ganger for en rekke overtredelser, herunder blant annet flere trusler i perioden fra mars 2017 til slutten av mars 2020 (...). Av dommen avsagt 4. juni 2019 fremgår at forholdene han der ble domfelt for ble begått i prøvetiden etter en tidligere avsagt dom. Siktede sonet i både 2018 og 2019 de to første dommene avsagt av Oslo tingrett.

Den siste av de tre dommene, der siktede ble domfelt for fjorten forhold begått i tidsrommet fra september 2019 til mars 2020, ble avsagt 5. juni 2020. Retten har merket seg siktede/forsvarers anførsler knyttet til at det nå ikke foreligger gjentakelsesfare, men dette endrer ikke rettens konklusjon hva angår den dette vilkåret.»

Den siktede mannens forsvarer, Ole Magnus Strømmen, forteller til Nettavisen at hans klient ikke erkjenner straffskyld for trusler mot stortingspolitikeren.

Men han erkjenne straffskyld for andre forhold han er siktet for, deriblant brudd på våpenloven.