Gå til sidens hovedinnhold

Frp vil vente med å avlyse vårens eksamen

Frp vil foreløpig ikke gå inn for at vårens eksamener blir avlyst. De ber kunnskapsminister Guri Melby (V) gå flere runder med skoleorganisasjonene.

– Tradisjonelt står Frp stødig på at eksamen er verdifullt, for både elever og det norske skolesystemet. Frp mener det er galt at Stortinget skal fatte en beslutning om å avlyse eksamen allerede første uken i februar, sier Roy Steffensen (Frp), leder av utdanningskomiteen på Stortinget, til TV 2.

Steffensen sier at det finnes gode argumenter for å avlyse eksamen, og at ulike læringssituasjoner rundt i landet gjør at de vil ha forståelse for at Melby velger å avlyse sentralgitte eksamener. Frp forventer derimot at det legges til rette for tilpassede eksamener.

– Dette er imidlertid komplisert materiale, og Frp mener at slike avveininger ikke skal gjøres mellom partiene på et møterom i Stortinget, men at kunnskapsministeren i samråd med sektoren og fagfolkene i departement og direktorat finner en løsning som både elever og lærere kan leve med, sier Steffensen.

Ap, SV, Rødt og MDG er blant partiene som krever at eksamen avlyses, mens flere andre partier er i tenkeboksen. Høyre skal være skeptisk til at alle eksamener avlyses. Guri Melby sa tirsdag til TV 2 at hun vil ta en avgjørelse så raskt det er mulig.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken