(Svelviksposten)

I fjor var verden fortsatt lamslått av metere og munnbind. Det merket Svelvik musikkorps i billettsalget til Svelvikdagene 2022.

– Vi solgte ikke ut i fjor, noe som mest sannsynlig hadde med vaner, postpandemi og smittefrykt å gjøre, sier Arve Fjellner i Svelvik Musikkorps. Selv om han har gitt generaltittelen videre til Maria Voss, er både han og korpset fortsatt tungt involvert i arrangeringen av Svelvikdagene.

Nå frykter han at de som i fjor satt på gjerdet, har flyttet seg til sofaen.

– Jeg tror at voksne over 40 gjenoppdaget gleden ved å være hjemme. Dette må vi kjempe imot, vi trenger dere.

– Vi er helt avhengig av de over 40

Fjellner setter sin lit til de middelaldrende.

– I flere år har de brukt feriepenger på å oppgradere hytta, kjøpe bedre sofa eller større TV. De må dras opp av sofaen. Festivalene som retter seg mot yngre folk er vinnerne, for de yngre har sittet inne og kjedet seg og vil ut og more seg, men vi er helt avhengig av at de over 40 også finner veien tilbake.

Må du hjem til leggetid, er også dette tatt høyde for i programmet.

– Konsertene er lagt opp til at det går fint å få med seg hovedkonsertene og la ungdommen ta over utover natten.

Håper folk stiller opp

Fjellner forklarer at risikoen Svelvik musikkorps tar, er stor.

– Svelvik musikkorps som arrangør av dagene setter store deler av sin opparbeidede kapital til disposisjon, som kan ryke dersom folk ikke stiller opp på arrangementene, kontrakter er signert og artister skal ha betalt. Så om Svelviks befolkning ønsker at Svelvikdagene skal bestå i mange år fremover må de stille opp slik at det blir mulig å realisere dagene til neste år også.

Dersom billettsalget ikke står til et minimumskrav, kan Svelvikdagene avlyses.

– Kontraktene med artistene er formet slik at vi kan kansellere disse i starten av juni om vi ikke klarer å forhåndsselge billetter som dekker arrangementskostnadene, noe vi er nødt til å gjøre, forklarer han.

– Da blir det neppe noe mer Svelvikdager

Fjellner tror det er svært viktig at dagene arrangeres i år dersom man ønsker arrangementet videre.

– Avlyser vi i år blir det neppe noe mer Svelvikdager. Da er det over og ut, og det ville være synd dersom en lang og tro tradisjonen er over.

Derfor har han en siste bønn fra korpsets side.

– Har du tenkt deg på Svelvikdagene; vær snill og kjøp billett nå, så er du med på å sikre dagene i årene fremover. Svelvik har et behov for et slikt arrangement. Vi kan dessverre ikke ta risikoen lengre og vente til kvelden kommer for å se hvor mange som dukker opp. Vi håper på forståelse og støtte i befolkningen for dette, avslutter Fjellner.