DRAMMEN: Heller ikke Viken fylkeskommune, som er gullsponsor for skisprinten, har særlig kraftfulle virkemidler når det gjelder å stanse eller protestere mot russisk deltakelse under skisprinten i Drammen. Foruten at de støtter Norges Skiforbund så vil de kjøpe inn ukrainske flagg.

Disse skal heises ved fylkeshuset, som ligger et stykke unna skiløypen i sentrum, og der skal de vaie under sprinten får Drammens Tidende opplyst.

Drammens Tidende er for øvrig en av gullsponsorene.

Les også

Må vurdere å avlyse skisprinten

Mandag tok avisen kontakt med Viken fylkeskommune for å få en kommentar fra fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap). Hun har sendt følgende e-post:

«Viken fylkeskommune støtter Norges Skiforbund som har sagt at de ikke ønsker russisk deltakelse på konkurranser i Norge, som følge av de brudd på folkeretten som er begått. Her det er jo idrettens organer som tar beslutningene, og Skiforbundets uttalelse er et tydelig signal til Det internasjonale Skiforbundet (FIS). For å vise vår solidaritet med Ukraina har fylkesordfører og fylkesrådsleder tatt initiativ til innkjøp av ukrainske flagg som skal settes opp på fylkeshuset i Drammen og vaie under sprinten.»

Johan Baumann: – Ingen russere skal få gå i Drammen

Uaktuelt å hindre russerne i å delta: – Vi kan ikke gjøre noe med det

Dette gjør kommunen som svar til Russland: – Har ikke mulighet til å gjøre mer

Tydelig på hva som bør skje med Skisprinten: – Det er bare seigpining