Like sikkert som at en lang vinter med isete og til dels utrygge gangveier før eller siden må vike for varmegrader og bar asfalt, har nå et av naturens kanskje litt mindre sjarmerende mirakler meldt sin ankomst. Gåsa.

Det årvisse fenomenet at gangstien langs elva i Mjøndalen okkuperes av hekkende grågås er selvfølgelig noe vi har lært oss å leve med. Som anstendige, ansvarlige og dyrekjære folk lovpriser vi selvfølgelig naturens mangfold og innser at en viss gjensidig smidighet må til for at vi skal fungere i fredelig sameksistens.

Men, kunne noen vennligst fortelle dette til gåsa?

Etter flere år med stillingskrig og hvesende (pesende) angstfylte «nær gåsa»-passeringer tok i dag gåsa den latente konflikten et hakk videre, og et i utgangspunktet ydmykt forsøk på å få passere ubemerket eskalerte til et veritabelt inferno av gåserelatert vold.

Og for den som måtte lure på hvordan gåsa angriper; Den går ikke i leggen på deg – den går etter hodet. Den har vinger!!

Hva som utløste angrepet vites ikke sikkert. I beste fall handler dette kun om en instinktiv reaksjon for å forsvare årets kull.
Om den digre fuglen derimot kun hadde en dårlig dag i det hustrige søndagsværet, eller rett og slett lar seg provosere av, og føler seg overlegen, moderat overvektige pensjonister med tettsittende lycra og koronasveis, ja da går vi utrygge tider i møte.

Ettersom mosjon i hovedsak skal være bra både for fysisk og mental helse ser jeg fram til flere turer «rundt bruene». Riktignok med alternativ rute gjennom Mjøndalen sentrum de nærmeste ukene.

Ole-Erik Gunnulfsen – Gåsa 0–1.