Gå til sidens hovedinnhold

Gauseth er ferdig i MIF: – Vi ble ikke enige

MJØNDALEN: MIF-legende Christian Gauseth er ferdig i Mjøndalen.

Han bekrefter dette selv på sin Instagram-konto.

– Noen valg i livet er tøffere enn andre. Enkelte fordi de er vanskelige, andre fordi de er store. Jeg har nå tatt et valg som er begge deler. Likevel er det riktig for meg: Jeg har avsluttet forhandlngene med Mjøndalen IF om ny kontrakt. Vi ble ikke enige, skriver han på Instagram.

Gauseth står bokført med 225 kamper og 40 mål for Mjøndalen, og har vært klubbens mest rutinerte spiller og kaptein over flere år. Han var også på banen da Mjøndalen reddet Eliteserieplassen i kvalikkampen mot Sogndal i desember.

36-åringen skriver i innlegget at han føler seg bedre i kroppen enn på «noen år», og at hodet er skarpt og ansiktet er pent, men at han likevel velger usikkerheten.

Christian Gauseth har ikke besvart Drammens Tidendes henvendelser torsdag ettermiddag, men han skriver i innlegget:

«Årene i Mjøndalen har vært de beste i mitt liv. Jeg kommer til å savne alt ved dem. Å sitte hutrende i bilen til trening midtvinters, glohete sommerdager hvor t-skjorten er våt etter oppvarmingen, eller avgjørende novemberkvelder under flomlyset, jeg har elsket å spille i Mjøndalen. Jeg kommer til å savne det skjeve smilet til Lars Arne når vi vinner. Jeg kommer til å savne omsorgen fra Marit, Inger, Ellen, Inger Karin, Kate og alle de andre fantastiske frivillige, som har passet på meg gjennom årene. Jeg kommer til å savne den røslige fremtoningen til alle våre supportere, med Terje, Herman og Raymond i spissen, om noen skulle ytre negative ord i min retning.

Det er mange jeg ønsker å takke. Bygda Mjøndalen: Takk for at dere har støttet meg. Å representere dere på banen har vært en stor ære, for en blyg gutt fra Molde. I klubben har Arne, Kenneth og Ole blitt viktige mennesker i mitt liv. Trenerteamet kommer jeg ikke utenom, Håkon, Eirik og spesielt Vegard. Takk for at du har stått last og brast ved min side. Takk for at du har trodd på meg og gitt meg tillit og ansvar. Jeg er deg evig takknemlig. Jeg håper du fortsetter å trene sprinter, slik at du en gang kan komme opp på mitt nivå. Til mine medspillere: Takk for alle de varme øyeblikkene, vennskapet vi har formet, og øyeblikkene vi har skapt. Far gir seg nå. Dere er klare for det som kommer. Tro på dere selv!

Samtidig kjenner jeg på en stor takknemlighet og stolthet, over det vi har fått til sammen. 3 år på rad har alt stått på spill i årets siste kamp. 3 år på rad har det endt i en stor fest. Å berge plassen 7 minutter på overtid er et verdig punktum, uansett hvordan man ser på saken.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, eller hva fremtiden inneholder. Kroppen er bedre enn på noen år. Hodet er skarpt, ansiktet pent. Likevel velger jeg usikkerheten nå.

Brun for alltid. Takk!»

Drammens Tdidende kommer tilbake med mer.

Kommentarer til denne saken