Geir sørger for sikkerheten under ski–NM: – Når kongen kommer er det faste rutiner

KONTRASTER: Geir Oustorp opplever store kontraster. Drammenseren leder politiets sikkerhetsarbeid under NM på ski, men i forrige uke snakket han om tunge opplevelser på Utøya i Skavlan.

KONTRASTER: Geir Oustorp opplever store kontraster. Drammenseren leder politiets sikkerhetsarbeid under NM på ski, men i forrige uke snakket han om tunge opplevelser på Utøya i Skavlan. Foto:

Geir Oustorp opplever kontrastfylte dager. Han leder politiets sikkerhetsarbeid under folkefesten i NM, men i forrige uke snakket politimannen om de tøffe opplevelsene på Utøya i Skavlan som blir vist på TV lørdag.

DEL

KONNERUD: – Politiet er en del av arrangementet. Det er både fordi det er så stort, at det er direkte på TV og at det er stor interesse rundt NM. Vi er med i sikkerhetsgruppa, akkurat som vi er under skisprinten. Dette er et fint og rolig arrangement, sier Geir Oustorp.

Han leder politiets sikkerhetsdel. I tillegg er det en sikkerhetsgruppe som jobber for at alt skal gå etter planen under ski-NM på Konnerud.

– Det kommer til å være mer politi her søndag for da kommer kongen. Det er en pakke når kongen kommer. Da er det faste rutiner på hva det lokale politiet må stille med, forteller Oustorp.

– Mer voksent publikum

Han styrer politiets sikkerhet fra en liten brakke ved Konnerudhallen.

– Vi ser ikke så mye, men følger med på TV. Også ser vi utøverne når de kommer opp her, forteller 47-åringen.

Så langt har alt gått på skinner.

– Det var veldig bra i går og det har vært veldig bra dag. Også tror jeg det kommer et litt annet klientell, ikke at det er noe galt i det, men lørdag og søndag blir det nok mer voksent. Nå er alt av skoler og barnehager her, sier Oustorp.

– Ikke underholdning

– Dette er en kontrast til det du opplevde på Utøya ...

– Ja, det er det, sier politimannen, som var i Stockholm for å være med på Skavlan tirsdag i forrige uke.

Programmet ble tatt opp på forhånd, og skal sendes på TV2 lørdag kveld.

– Det var en spesiell greie. Det å prate om Utøya er spesielt, og det var spesielt å være med på en sånn type talkshow. Det er ikke noe underholdning å prate om dette. Det ble fokus på det fordi TV-serien om Utøya begynner i Sverige den uka her. Den skal gå på svensk og norsk TV, så sånn sett var det greit, sier Geir Oustorp.

– Rører ved meg

Intervjuet som ble gjort i Drammens Tidende, og det at serien 22. juli går på TV, var bakgrunnen for at Geir Oustorp ble invitert til Skavlan.

– Det er spesielt å prate om, og jeg kjenner jo på det. Når jeg prater om det så rører det ved meg selv om det er mange år siden, forteller 47-åringen.

– Helt kaos

Han var en av de første som kom til Utøya, og da var situasjonen veldig kaotisk.

– Vi kjørte alt det vi kunne når vi fikk beskjed opp dit. Det var andre politifolk ute på øya, men det var ikke noe kontroll – ingenting. Vi visste ikke om det var en gjerningsmann eller to. Det var hektisk der, beredskapstroppen var før oss og han var pågrepet, men det var fortsatte helt kaos, sier Geir Oustorp.

– Han hadde jo kledd seg ut som politimann!

– Ja, det er en politimann som flyr rundt å skyter på øya, også kommer vi der som politimenn og skal si at nå kommer politi og vær rolig. Vi skjønte ikke der og da at det var spesielt, alle stolte ikke på oss umiddelbart, men det gikk bra det, forteller Oustorp.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken