Avsluttet europacupen med stil

VIKTIG SPILLER: Emilie Christensen gjør en god jobb for hjemmelaget i den siste kampen i gruppespillet i EHF-cupen.

VIKTIG SPILLER: Emilie Christensen gjør en god jobb for hjemmelaget i den siste kampen i gruppespillet i EHF-cupen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Selv var Glassverkets europacupeventyr over allerede da de tapte bortekampen mot Tyskland sist helg. Likevel kjempet de med iver og energi for seieren, og stillingen ble til slutt 26–25.

DEL

DRAMMEN: Dermed er europaeventyret over for denne gang. Glassverket havnet nederst i sin gruppe, etter to sterke uavgjortkamper mot danske Nykøbing Falster og tap mot både tyske Tus Metzingen og russiske HC Lada. Nå fikk de også med seg en seier til slutt, og det smakte godt, forteller trener Geir Oustorp.

– Vi ønsket å avslutte det europacupeventyret her på en fin måte. Vi begynte med en seier i september når vi kvalifiserte oss inn mot Champions League, men etter det har vi ikke vunnet en eneste kamp, enda vi har spilt fjorten kamper i Europa, så det var deilig å avslutte med seier, sier treneren fornøyd.

Oustorp mener han har trykket på de rette knappene for å få jentene tilbake i form på banen. I tillegg mener han at spillerne selv hadde veldig lyst til å gripe muligheten til å avslutte med stil i siste Europa-sjanse dette året.

Gleder seg til å trene igjen

Emilie Christensen viste god figur som kaptein i dag og var med på å gire opp de andre spillerne. Hun kastet seg etter ballen i forsvar som om det sto om liv og død til tider. Selv scoret hun tre mål i kampen.

– Vi hadde blitt enige om å avslutte med stil og det føler jeg vi gjør til de grader. Det er mange som hadde lyst til å vise seg fram i dag.

– Hva betyr denne seieren for veien videre?

– Det gir mye motivasjon. Vi er en tropp nå hvor mange blant annet er skadet, og da er det viktig at vi som er igjen tar i et tak for laget, sier hun. 

Nå gleder kapteinen seg til litt færre kamper og roligere tilværelse i tiden fremover.

– Det skal bli godt å få trent litt ordentlig nå. Så kan vi forbedre spillet vårt i ro og mak i Drammenshallen.

LES OGSÅ: Thale (17) fikk debut i Glassverket-målfest

Tar forspranget
TOPPSCORER: Birna Berg Haraldsdottir ble toppscorer med seks mål. Mange av dem ble satt på straffekast.

TOPPSCORER: Birna Berg Haraldsdottir ble toppscorer med seks mål. Mange av dem ble satt på straffekast. Foto:

Selv om det er russiske Lada som har mest å spille for er det Glassverket som fører an fra start. Det virker som om de vil mer enn de tilreisende gjestene, enda det kun er Lada som har mulighet til å ta seg videre til kvartfinale. For å ta seg videre måtte de vinne i Drammenshallen, men det satte Glassverket en stopper for.

Det er de lilla som setter det første målet i nettet på straffekast med en iskald Birna Berg Haraldsdottir, som også setter to andre straffekast i nettet i samme omgang. Selv om de russiske spillerne prøver hardt og spiller tidvis godt, er det vanskelig å komme forbi et hardtarbeidende forsvar. Det er kaptein Emilie Christensen som også denne gangen leder an og blir viktig for spillet til Glassverket. De er flinke til å komme raskt opp i banen når Lada blir blåst for angrepsfeil flere ganger. Etter fem minutter står det 3–2 til hjemmelaget.

Lada tar innpå mot pause

Også keeper Guro Rundbråten redder mange viktige skudd. Mette Leipart, Line Bjørnsen og Tiril Merg scorer også flere mål for det norske laget, mange av dem på effektive kontringer. Etter mye godt spill og ikke minst vilje leder Glassverket 8–4 etter 15 minutters spill.

Når stillingen etter hvert blir 11–5 med knappe ti minutter igjen av omgangen velger Lada å ta timeout.

Etter det begynner de gradvis å ta innpå forspranget, til jubelrop fra de tilreisende russerne på tribunen med flagg. Og når det er drøye tre minutter igjen av første omgang ser trener Geir Oustorp seg nødt til å ta sin første timeout for å stramme opp spillerne igjen. Line Bjørnsen setter to viktige mål fra kant rett før pause, og det står 15–12 til hjemmelaget ved pause.

LES OGSÅ: Tysk lærepenge til ungdommen

FORSVAR: Glassverket forsvarer seg godt mot et sterkt russisk lag.

FORSVAR: Glassverket forsvarer seg godt mot et sterkt russisk lag. Foto:

Publikum våkner til liv

Etter pause går det mye fram og tilbake de første minuttene, og ingen av lagene klarer å sette ballen i nettet. Keeper Rundbråten gjør en god redning etter tre minutter spilt, og Lada roter bort en god kontringsmulighet. De russiske tilskuerne har våknet på tribunen, og heier fram laget.

Etter drøye fire minutter setter Tiril Merg den første scoringen i andreomgang. Like etterpå følger bortelaget opp og Russlands nummer åtte, Darja Samokhina, scorer. Det russiske laget har også våknet i forsvar og gjør det vanskeligere å trenge igjennom, men etter sju minutter får Glassverket et nytt straffekast som Birna Berg Haraldsdottir igjen setter sikkert i nettet.

Mette Leipart følger opp med scoringer også i andre omgang, det samme gjør Emilie Christensen. Russland får sitt første straffekast, og med Silje Meese Johannessen ved stengene kaster russiske Darja Samokhina ballen i stanga og ut. Etter halve siste omgang spilt leder hjemmelaget med seks mål.  Men når det kun er fire minutter igjen å spille blir stemningen mer spent, og Glassverket leder bare med to mål. Når de også bommer, mens Lada scorer blir det noen spennende sluttminutter. Med tre minutter igjen er stillingen 24–23.  Spennende er det også for trener Geir Oustorp som hopper opp og ned langs siden. Det blir jevnt, men Glassverket berger det hele og vinner med ett mål.

LES OGSÅ: Glassverket-motgangen fortsetter – tredje tapet på en uke

Opp- og nedturer gruppespillet

Forrige gang de to lagene spilte mot hverandre var i Russland lørdag 14. januar. Da gikk Glassverket på sitt andre tap i cupen med stillingen 32–21. Dermed så det mørkt ut for å ta seg videre til kvartfinaler for de norske jentene, men etter å ha spilt uavgjort i både hjemme- og bortekampen mot danskene så det likevel lysere ut.

GODE SAMMEN: Både Birna Berg Haraldsdottir og Tiril G. Merg scorer flere av målene for Glassverket.

GODE SAMMEN: Både Birna Berg Haraldsdottir og Tiril G. Merg scorer flere av målene for Glassverket. Foto:

Nest siste kamp i gruppespillet mot tyske Tus Metzingen på bortebane ble derimot i det tøffeste laget for et noe slitent lag fra Drammen. Lillatrøyene tapte med hele 22 mål, og reiste hjem med tomhet og vissheten om at videre spill i EHF-cupen var utenfor rekkevidde.

Fokuserer på medaljekampen i seriespillet

Selv om resultatene i europacupen ikke har vært de beste, kjemper Glassverket nå i toppen av tabellen i seriespillet på andreplass bak suverene Larvik. Glassverket har vunnet de fire siste seriekampene, sist kamp mot Gjerpen vant de hele 35–24 i Drammenshallen.

Etter mange uker med seriespill i ukedagene og europacup i helgene blir det nå roligere fremover. Neste kamp er ikke før om en uke igjen. Dermed får håndballjentene nok av tid til å slappe av og fokusere for fullt på medaljekampen.

Oustorp sier han ser fram mot seriespillet nå.

– Spiller vi som i dag kan vi bli vanskelig å slå, sier han.

Kvartfinalelagene avgjøres søndag

I morgen (søndag) tar danske Nykøbing Falster imot Tus Metzingen til sin siste kamp i gruppespillet klokka 15.00. Det er også de to lagene som ligger øverst i gruppa med best målforskjell.

For øvrig spiller også Byåsen sin siste kamp i EHF-cupen lørdag, de også nederst i sin gruppe med to seire og tre tap. Kampen spilles i Russland mot laget som ligger på topp i gruppa – Rostov-Don. Russerne har vunnet alle kampene sine bortsett fra én, da de tapte for Byåsen i det første oppgjøret. Returkampen spilles klokka 17.00.

Neste seriekamp for Glassverket er søndag 19. februar borte mot Rælingen i Skedsmohallen klokka 16.00.

Kampfakta

EHF-cupen håndball (6. gruppespillkamp), kvinner:

Glassverket HC Lada 26-25 (15-12)

Drammenshallen – 475 tilskuere.

Dommere: Ivars Cernavskis og Edmunds Bogdanovs, Latvia.

GIF: Guro Rundbråten og Silje Meese Johannessen – Mette Leipart 3, Tiril G. Merg 7, Monica Iversen, Line Bjørnsen 4, Birna B. Haraldsdottir 6, Amalie H. Jøsendal, Linn Andresen, Nina Bull-Engelstad, Emilie Christensen 3, Martine Wolff 1, Trine Bronsta 1, Ane Hovland 1.

Toppscorer HC Lada: Daria Samokhina, 9.

Utvisninger: HC Lada 2 x 2 min., GIF 0 x 2 min.

GIFs beste

  • 3 poeng: Emilie Christensen

  • 2 poeng: Birna Berg Haraldsdottir

  • 1 poeng: Tiril Günther Merg

Artikkeltags