DRAMMEN: – Vi er ikke gode nok, sier trener Espen Rødevand.

Han så GIF-jenter som åpnet formidabelt, men som klappet helt sammen i siste del av første omgang i bunnkampen i kvinnenes eliteserie.

Før kampen hadde Stabæk kapret ett poeng på sine sju kamper, mot Glassverkets null. Hjemmelaget øynet håp om å klatre vekk fra jumboplassen søndag kveld, og de startet solid før det buttet veldig.

– I en periode i slutten av første omgang taper vi 9–1. Det er litt marginer, også er vi ukonsentrerte. Dette drar vi med oss, også taper vi for mange dueller, sier Rødevand.

LES OGSÅ: Vant i Tyskland etter tøff duell

– Bygger spillere

Han er klar på at Stabæk er et lag som må slås om Glassverket skal holde seg.

– Vi har et ungt lag, og bygger spillere. Vi har fokus på å bli bedre håndballspillere, ikke på om vi rykker ned, sier GIF-treneren.

Renate Saastad Sømme scoret ni mål, og ble kåret til Glassverkets beste. Men hun klarte ikke å glede seg over bestemannspremien.

– Å spille godt, og tape er det sureste som finnes. Nå har vi igjen en bortekamp mot Molde før en lang periode uten seriekamper. Neste kamp etter Molde-kampen er rett etter nyttår. Den perioden skal vi bruke til å trene godt, sier hun.

Etter drøye tre minutter satte Saastad Sømme inn 3–1. Også Thale Rushfeldt Deila ville mye fremover på banen, og satte inn sitt andre mål etter seks minutter. Da ledet hjemmelaget 5–3.

Etter halvspilt omgang banket Thale Rushfeldt Deila inn 10–8. GIF var i føringen, og fikk fortjent jubel og applaus. Bakerst hos hjemmelaget gjorde dessuten Silje Meese Johannessen en god jobb tidlig i kampen. Hun plukket ned mange baller som gjestene gjerne hadde sett i mål.

LES OGSÅ: «Jackpot» for MIF – 3. plass og hjemmekamp i kvaliken

Gjestene våknet

Men Stabæk våknet til utover i omgangen, og etter 21.56 tok de ledelsen for første gang. Det sto da 10–11. Glassverket slet veldig inn mot pause, blant annet med unøyaktighet, og lå under 12–18 midtveis.

Etter halvspilt andre omgang hadde GIF tapt ytterligere terreng, og lå under 18–26.

– VI ble for mye en og en i slutten av første omgang. Det var synd, for vi åpnet kampen veldig bra og spilte som et lag, sier Renate Saastad Sømme.

LES OGSÅ: Anna Linnea og Lyn i Toppserien

GIF-Stabæk

Eliteserien, håndball, kvinner

Glassverket-Stabæk 29-36 (12-18)

Drammenshallen - 402  tilskuere

GIFs lag: Renate Resvoll Holm, Irene Fanton 3, Nina Bull-Engelstad, Marte Figenschau 1, Julia G. Vangen 2, Rikke Klausen 2, Amalie Henriette Finrud Jøsendal 1, Linn Andresen 2, Silje Meese Johannessen, Emilie Sjøgren, Renate Saastad Sømme 9, Mia  Stensland, Trine Bronsta 3, Live Rushfeldt Deila 1, Freja Christensen, Thale Rushfeldt Deila 5.

Toppscorer Stabæk: J. Sneve 8.

Utvisninger: Stabæk 4x2 min. GIF 3x2 min.

Dommere: Marte Marie Varlo og Jovana Dasic.

3 poeng: Renate Saastad Sømme

2 poeng: Thale Rushfeldt Deila

1 poeng: Rikke Klausen