– Gøy å se Live gripe sjansen

Sterk: Live Rushfeldt Deila satte inn seks mål mot Byåsen.

Sterk: Live Rushfeldt Deila satte inn seks mål mot Byåsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Live Rushfeldt Deila banket inn seks mål, og spilte store deler av kampen mot Byåsen. – Hun var skikkelig på. Gøy å se, sier trener Espen Rødevand. Byåsen vant 39-28.

DEL

DRAMMEN: – Jeg spilte hele andre omgang og ti minutter av den første. Det er noen kamper siden jeg har fått så mye spilletid. Og jeg har ikke spilt både på venstre og høyre side slik som i dag. Det var gøy å spille. Jeg følte ikke at vi var så mange mål bak som det ble, sier Live Rushfeldt Deila (18).

Hun fikk mer spilletid enn normalt da tvillingsøster Thale måtte ut etter en smell.

– Thale hadde vondt, og jeg valgte å ta henne av banen. Live grep sjansen. Hun var skikkelig på i dag, og da var det bare å la henne spille, sier Espen Rødevand.

Glassverket tapte til slutt med 11 mål, men treneren så flere lyspunkter. Fremover skapte Glassverket mange sjanser.

– Slipper inn enkle mål

– Byåsen er et godt lag. Vi er ikke dyktige nok i returløpene og med aggressiviteten i forsvar i deler av kampen. Vi slipper inn for mange enkle mål og taper kampen på det. Der ligger forskjellen i dag. Samtidig scorer vi mange mål, og vi skaper muligheter. Det er bra, fastslår Rødevand.

Det så lyst ut innledningsvis. Marte Figenschau banket inn 2–1 etter snaue fire minutter, og sørget for at hjemmelaget var i føringen mot langt bedre plasserte Byåsen. Trønderne sto med 18 poeng og lå midt på tabellen før duellen i Drammenshallen.

Men like etterpå begynte målene å renne inn. Forsvarsspillet satt ikke i første del av første omgang.

Målene rant inn

– Vi må prate mer i forsvar, ble det ropt, uten at det forhindret at Byåsen ledet 8–3 etter 11 minutter. Etter den 8. scoringen til gjestene valgte Rødevand å ta timeout.

– Til tider var det ikke så mye forsvar. Det ble mange baller å hente ut av nettmaskene, sier Mia Stensland. Hun sto de 20 siste minuttene av første omgang og de ti siste av den andre. Resten av tiden sto Renate Resvoll Holm.

Etter et nytt tap står GIF med sine to poeng. Drammenserne slo Sola 29–28 borte 25. februar. Laget ligger desidert sist i eliteserien. Nærmest ligger Stabæk som har sju poeng.

Lagene tok pause på 20–13 til gjestene i Drammenshallen.

Sterk Fanton

Etter hvilen traff Irene Fanton godt, og hun banket inn to kjappe mål i begynnelsen av andre omgang. Hun hadde satt inn sju av GIFs 19 mål etter 40 minutter, og var en viktig pådriver ute på banen. Til slutt endte Fanton på åtte mål, men det hjalp lite når gjestene kom for enkelt til i angrep.

Etter halvspilt andre omgang ledet Byåsen 30-20, og løpet var så godt som kjørt. For de unge Glassverket-spillerne handlet det mest om å fullføre med stil.

Og det som var stilfullt søndag kveld var at de scoret hele 28 mål!

PS! Glassverket er definitivt klare for nedrykk.

FAKTA: GIF-Byåsen

Eliteserien, håndball, kvinner

Glassverket-Byåsen 28-39 (13-20)

Drammenshallen – ca 125 tilskuere

GIFs lag: Renate Resvoll Holm, Irene Fanton 8, Martine Skjærvik Håkonsen 3, Marte Figenschau 4, Julia G. Vangen, Amalie Henriette Finrud Jøsendal 4, Linn Andresen 1, Emilie Sjøgren 1, Mia  Stensland, Trine Bronsta 1, Live Rushfeldt Deila 6 og Thale Rushfeldt Deila.

Toppscorer Byåsen: Hanna Maria Yttereng og Moa Høgdahl, 8 hver.

Utvisninger: GIF ingen. Byåsen 3x2 min.

Dommere: Sindre Emil Bogar og Alexander Sæthern.

GIFs beste

3 poeng: Irene Fanton

2 poeng: Live Rushfeldt Deila

1 poeng: Marte Figenschau

Artikkeltags