DRAMMEN: – Det han forsøkte på var vel å skremme meg. Skremme meg til taushet? skriver Hansen i blogginnlegget.

Giske er for tiden i hardt vær etter at en rekke kvinner har delt historier der nestlederen skal ha oppført seg utilbørlig.

Dette har kommet ut i forbindelse med #meetoo-kampanjen, og Giske har siden innrømmet dårlig oppførsel og beklaget seg.

LES OGSÅ: Toppleder i statlig etat omplassert etter julebord

Hansen ut mot Giske

Drammensordføreren sammenligner hendelsen med LO-lederen Gerd-Liv Valla-saken, som endte med at hun i 2007 måtte gå av etter påstander om dårlig behandling av medarbeidere og maktmisbruk gjennom trusler.

– Hvorfor nevner jeg dette nå? Fordi jeg ble utsatt for Giske i 2007. Giske – en mann som brukte makt gjennom å fremsette en trussel mot meg. Vi var den gang i TV 2s studio på Karl Johan. Tema var spilleautomater, som jeg på den tiden var engasjert i å få fjernet. Etter debatten, på vei ut fra studio og tilbake til venterommet, sier Giske til meg at han skulle bruke sine bekjentskaper og sørge for at jeg ikke ble gjenvalgt. Det var kommunevalg den høsten.

Jeg tenkte gjennom det han sa og hadde ikke kommet lenger på tilbakeveien enn Frognerstranda før jeg ble fly forbanna, for å si det som det var, skriver Hansen.

LES OGSÅ: Stiller ikke som ordførerkandidat i nye Drammen: – Riktig for andre å ta over

Ord mot ord

Hansen skriver at han ønsket å ta saken videre, men da ingen var til stede under konfrontasjonen ville det bli vanskelig å bevise påstanden.

 – Jeg ringte opp TV 2 og fortalte om det som hadde skjedd. De lurte på om jeg ville si det offentlig fordi det hadde stor interesse. Jeg spurte da om hun som fulgte oss ut av studio hadde fått med seg opptrinnet. Det hadde hun ikke, så da lot jeg det være. Det ville bare vært påstand mot påstand, for jeg regner ikke med at han ville ha innrømmet noe som helst. Han ville sikkert avfeid det som en misforståelse. Det vil han sikkert også gjøre i dag.

– For meg fremsto Giske som en dampveivals. Like lite elegant. Opptrinnet ga meg en opplevelse av hvem han egentlig var. Et maktmenneske som tok det meste i bruk for å nå sine mål. Det han forsøkte på var vel å skremme meg. Skremme meg til taushet? Hvilket selvbilde har en person som kan få seg til å si noe slikt, kan en reflektere over, skriver Hansen.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Drammens Tidende.

 

Ingen kommentar

Trond Giske annonserte på Facebook før jul at han hadde mottatt en sykemelding av legen sin.

Jeg og Arbeiderpartiet har vært gjenstand for stor oppmerksomhet fra mediene de siste dagene. Jeg har uttrykt en dyp beklagelse for at jeg gjennom min atferd har påført andre mennesker ubehag og problemer. Det gjør meg vondt å høre tilbakemeldinger fra dem som har opplevd dette. Alle som varsler skal få en god og riktig behandling, skriver Giske på sin Facebook-side.

Giske er fortsatt sykmeldt og har ingen kommentar til påstanden fra drammensordføreren, informerer pressekontakt Bård Flaarønning.

– At han som Ap-politiker i valgkampen 2007 jobbet for å få flest mulig Ap-ordførere er vel ganske opplagt, legger han til.

Tidslinje over Giske-saken

Utviklingen i varslingssakene som har dukket opp mot Arbeiderpartiets nestleder TrondGiske den siste tiden:

* Onsdag 13. desember publiserte Dagens Næringsliv den første saken om at partiledelsen hadde fått «henvendelser om flere saker om oppførselen til Aps nestleder Trond Giske».

* Dagen etter fulgte VG opp med en sak om at SMS-er fra Giske til et AUF-medlem i 2011 hadde skapt intern konflikt i partiet. Det ble presisert at nestlederen ikke var anklaget for trakassering.

* Fredag 15. desember stilte Ap-leder Jonas Gahr Støre opp i Politisk kvarter i NRK. Han sa da at etter det han hadde lest i avisene, måtte han avvise at Giske hadde opptrådt upassende. Han kjente seg heller ikke igjen i beskrivelsen av en intern konflikt.

* Dagens Næringsliv skrev tidligere denne uken at Anniken Huitfeldt, som leder partiets kvinnenettverk, på et møte i stortingsgruppen skal ha understreket at rykter om seksuell trakassering kan bli misbrukt i interne maktkamper. Hun avviste dette og sa torsdag til NTB at hun har sagt at man skal melde fra hvis man hører om seksuell trakassering, ikke spre rykter om det.

* I et opprop onsdag advarte flere profiler i Oslo Ap mot en giftig partikultur, noe flere anonyme sentralstyremedlemmer ifølge Aftenposten mente var «en svertekampanje» mot Giske og et forsøk på å «parkere» Huitfeldt og partisekretær Kjersti Stenseng.

Torsdag kom partiet med en pressemelding der Giske sier han «tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende. Det beklager jeg sterkt. Det er mitt ansvar å bidra til at ingen opplever meg slik».

Samme kveld stilte han i Dagsrevyen. Der sa nestlederen: «Jeg tror nok at jeg må innse at jeg ikke har vært meg min oppførsel bevisst nok. Det kan dreie seg om ulikhet i maktforhold, aldersforskjell og sosiale sammenhenger med mye alkohol. Jeg har ikke opptrådt på en måte som er i tråd med de verdiene jeg ønsker å opptre etter».

Torsdag kveld ble det kalt inn til et hastemøte i sentralstyret der Støre orienterte om saken.

Fredag kommenterte Støre saken overfor pressen. Han uttalte at han ikke har bedt Giske om å gå, men understreket at tilliten til Giske er svekket og at nestlederen har lite å gå på.

* I løpet av fredagen uttalte flere medlemmer i partiet at de mener Giske må trekke seg fra nestledervervet.

* I et intervju med Nordlys fredag ettermiddag fortalte en tidligere AUF-politiker fra Troms at Trond Giske kysset og befølte henne mot hennes vilje på 2000-tallet, da hun var 18 og 19 år gammel. Giske avviser dette og har en annen versjon av hendelsen.

Fredag kveld skriver Ap-nestleder Hadia Tajik på Facebook at hun er blitt kontaktet av flere som har varslet om Giskes oppførsel. – For meg var varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist, skriver Tajik.

Senere samme kveld , skriver Giske på Facebook at han er sykmeldt. – Presset har blitt svært vanskelig å bære. Jeg har i dag mottatt en sykemelding fra min lege, skriver han.

Lille julaften varslet Støre at han innkaller sentralstyre til møte rett over nyttår. Samtidig varslet han et ekstraordinært landsstyremøte i slutten av januar. Han ga ingen ny vurdering av Giskes situasjon i partiet og ville verken svare ja eller nei på om han har tillit til nestlederen.

LES OGSÅ: Ny app skal hindre tafsing på julebordet