Gå til sidens hovedinnhold

Gjenopptar innspillingen av «Kampen om Narvik»: – Det blir trygt og forsvarlig

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble kritisk for filmen da koronaviruset kom til Norge. Tidligere i mai var det usikkert om innspillingen kunne fortsette, men nå er de i gang igjen.

DRAMMEN: Tidligere i år ble Øvre Storgate i Drammen sperret for trafikk da et stort filmteam, deriblant 60–70 filmfolk og flere hester, inntok gata for å spille inn filmen «Kampen om Narvik». Det ble fort kritisk for filmen da koronaviruset kom til Norge.

Innspillingen ble satt på vent 13. mars, men tirsdag 26. mai gjenopptar Nordisk Film innspillingen av storfilmen i Oslo. Det kommer fram i en pressemelding fra selskapet.

LES OGSÅ: Usikkert for storfilmen «Kampen om Narvik»: – De neste ukene er kritiske

Flere innspillingssteder

Drammen er et av innspillingsstedene til filmen. De ble ferdig med innspillingen her i byen før koronaviruset satte en stopper for videre produksjon. Nå satses det for fullt på å gjennomføre alle interiøropptak som er lagt til Oslo og omegn før sommeren.

Filmen, som i utgangspunktet skulle hatt premiere i desember i år, er allerede utsatt til neste år. Vinterkrigen, som skal filmes i og rundt Narvik, ble allerede i mars flyttet til 2021 og er planlagt gjenopptatt i april neste år.

Tidligere har produsent Live Bonnevie i Nordisk Film forklart Drammens Tidende hvorfor de valgte Drammen som et av innspillingsstedene:

– For å realisere denne filmen trenger vi blant annet gatepartier, og få steder i Norge har gater fra før andre verdenskrig. Men det viste seg at Drammen har.

Les også

Som barn lekte han i bunkerne tyskerne lagde. Nå er Baard med i storfilm som spilles inn i Drammen

Fått god hjelp

I pressemeldinga kommer det fram at produsent Aage Aaberge i Nordisk Film Production føler seg trygg på at filminnspillingen skal gå greit for seg:

– Vi mener vi har funnet en trygg og forsvarlig måte å gjennomføre innspillingen på. Men jeg skal ikke legge skjul på at det har vært utfordrende. Uten et felles løft der både NFI, lokale støttespillere i nord og at Nordisk Film har strukket seg langt utover det normale for å få filmen i havn, hadde vi aldri vært i nærheten av å lykkes.

Storfilmen har et budsjett på 60 millioner kroner, og en utsettelse har vært kritisk for produsentene. Tidligere i mai har Aaberge sagt følgende til Dagbladet:

– Næringsbygget vi leier lokaler i skal bli leiligheter, så vi har kontrakt ut juni. Opptakene må gjennomføres før den tid. Rekker vi det ikke taper vi hele filmsettet, alt vi har bygget opp, og med den ekstrakostnaden tror jeg nesten det er over og ut. Dette er dramatisk, sier Aaberg.

Les også

Spiller inn storfilm i Drammen – stenger en gate og legger kunstsnø

Kommentarer til denne saken