Gå til sidens hovedinnhold

Glenn Solbergs svenske landslag OL-klart

Glenn Solberg kunne søndag feire OL-billett med sitt svenske landslag i håndball, etter seier i kvalifiseringsturneringen i Berlin.

Etter uavgjort mot vertsnasjonen Tyskland i åpningskampen ble det 36-25 over Algerie lørdag og 32-25 over Slovenia søndag. Slovenia måtte vinne søndagens kamp for å snyte Solberg & co for Tokyo-tur, men var ikke i nærheten.

Glenn Solberg fra Lier, Drammen Håndballklubbs tidligere store profil, førte Sverige til et sensasjonelt VM-sølv i januar. Nå har også svenskene kvalifisert seg til sommerens OL i Tokyo - med Solberg som landslagssjef. Liungen fikk aldri oppleve OL som spiller, men nå kommer han til OL likevel...

– Det er ubeskrivelig fantastisk. Vi har drømt om dette hele uka, sa Niclas Ekberg etter at skjebnekampen var vunnet.

Keeper og lagkaptein Andreas Palicka var viktig da Sverige festet grepet. 34-åringen har vært med i sju EM- og VM-sluttspill, men aldri OL. Fire redninger innebar svensk 6-2-ledelse, og laget slapp aldri grepet.

– Jeg så på dette som min siste sjanse til å få oppleve et OL. Nå kjenner jeg en utrolig lykke, sa Palicka.

Sverige måtte vinne med sju mål for å knipe gruppeseieren på målforskjell og greide det akkurat. Tyskland er også OL-klar som toer.

Etter de overraskende sølvmedaljene i VM innfridde Solbergs lag igjen.

– Det er sterkt å levere som dette når det gjelder mest. Det sier mye om dette laget, sa Ekberg.

Les også

I Drammenshallen for 28 år siden: Her startet Glenns svenske eventyr

Norge også til OL - første gang siden 1972

Norge er OL-klar i håndball for menn for første gang siden 1972. Det ble klart da Sør-Korea ble slått 44-31 i siste kamp i kvalifiseringsturneringen – med målvakten Torbjørn Sittrup Bergerud, eks DHK, fra Åros, og Magnus Fredriksen fra Vestfossen på laget.

Etter 12-målsseier over Brasil og 15-målsseier mot Chile kunne bare et norsk braktap mot sørkoreanerne snyte Christian Berges lag for OL-billetten. Det var aldri noe tema da Norge scoret i angrep etter angrep.

– Det kjennes fantastisk. Vi var storfavoritter, men vi viste klasse og gjorde jobben fra dag en. Nå gleder jeg meg sinnssykt til OL skal starte. Det er det største man kan oppleve med den norske drakten, og det blir en opplevelse fra A til Å, sa Sander Sagosen til Max (NTB)

Kommentarer til denne saken