Man blir nesten målløs av den hyllest som blir Globusgården til del, «ikonstatus og Strømsøs identitet». Virkeligheten er at bygget i flere tiår har trukket Strømsø ned i søla.

Det ble ekstra ille da det flotte Strømsø torg sto ferdig, og Globusgården var så skjemmende at man nesten måtte se vekk når man passerte den. Ingenting tiltrekker seg positiv oppmerksomhet. Tomme lokaler med gapende vinduer er det som har preget bygget, ettersom de virksomheter som prøver seg forsvinner like fort som de kommer.

Ikke en sjel i denne by har derfor på år og dag kommet hjem og med tilfreds mine fortalt at «jeg har vært i Globusgården». Tannlegekontorene i andre etasje har hatt det greit, de trenger ikke å synes bare ha tak over hodet. Sikkert for en rimelig penge. Og adressen finner man lett.

Om Miljøpartiet De Grønne har like lite å fare med i andre saker som det partiets gruppeleder Cathrin Janøy gir til beste i sitt innlegg i Drammens Tidende, er den lave oppslutningen forståelig. Å trekke saken inn i klimadebatten styrker den ikke, men bidrar til å latterliggjøre den. Formannskapet vet nok godt hva som må gjøres. Romantiske tanker får ikke hindre et fritt spill for arkitekt og byggmester.

Hva med et litt høyt kunstferdig praktbygg på tomta som gir Strømsø og torget verdighet. Slik at man kan krysse torget med rak rygg, og ikke lenger måtte bøye hode i skam.

Hilde Norlie (73) bandt renten på 16 prosent: Så skapte hun eget eiendomsfirma