Ny City-spiller til Godset

Abdisalam Ibrahim hadde sin første treningsøkt med Strømsgodset i dag.

Abdisalam Ibrahim hadde sin første treningsøkt med Strømsgodset i dag. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Strømsgodset og Manchester City er enige om en leieavtale for midtbanetalentet Abdisalam Ibrahim (21).

DEL

DRAMMEN: 21-åringen trente med serielederen i dag, men blir ikke formelt spilleklar før overgangsvinduet åpner 1. august. Etter hva Drammens Tidende erfarer er det snakk om et låneopphold ut inneværende sesong.


 

Abdisalam Ibrahim anses som et stort talent, og ble hentet til Manchester Citys akademi som 16-åring. I januar 2010 debuterte han for Citys A-lag mot Scunthorpe i FA-cupen.

LES OGSÅ: Gjensyn med Nordkvelle i kvartfinalen

To måned senere fikk Fjellhamar-gutten sine første minutter i Premier League - som innbytter i 0-0 kampen mot Liverpool. Ibrahim har spilt èn kamp fra start for Manchester City, i ligacupmøtet med West Bromwich i september 2010.

Erfaring fra Nederland
 

I januar 2011 ble den defensive midtbanespilleren sendt på lån til Scunthorpe United i den engelske mesterskapsserien (nivå to). Ibrahim spilte mer eller mindre fast på Glanford Park, og påfølgende sommer besluttet Manchester City å matche ham i nederlandsk æresdivisjon - nærmere bestemt NEC Nijmegen.

Her har det imidlertid ikke gått like bra. Abdisalam Ibrahim, eller "Abdi" som han kalles, har stort sett slitt benken i NEC, og for noen måneder siden ble leieavtalen terminert.

Nå skal han i stedet forsøke å hjelpe Strømsgodset til seriegull i Tippeligaen. Ibrahim er en fysisk robust midtbanespiller, og tidligere han har blitt sammenlignet med den franske legenden Patrick Vieira.

Ibrahim har spilt nesten 30 aldersbestemte landskamper, på alt fra U 15 til U 21. Unggutten har for øvrig kontrakt med Manchester City til 2014.

LES FLERE GODSET NYHETER HER

Artikkeltags