Serielederen fikk kjørt seg i nord

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Strømsgodset sløste tidlig bort en gyllen sjanse. Senere handlet det meste om Tromsø på Alfheim. Serieleder SIF ble sendt sørover med 0-4-tap.

DEL

TROMSØ: Mål fra Ruben Kristiansen, Saliou Ciss og Thomas Drage før pause. og Ondrej Ondraseks tiende mål for sesongen like før slutt. påførte Godset sesongens fjerde tap. Alle er kommet på bortebane. Tromsø står uten tap på hjemmebane denne sesongen.

Strømsgodset, som har en begredelig statistikk i Tromsø der laget er uten seier siden 2001, åpnet kampen best, men til tross for spillemessig overtak og stort ballinnehav kom ikke gjestene nærmere enn en Saliou Ciss-klarering på Tromsøs målstrek etter ti minutter.

– Jeg skulle gjerne gitt Tromsø ros i dag, men vi var helt ute av fokus og energiløse. Det skuffer meg voldsomt. Jeg blir både lei meg og skuffet. Det så jeg også den første halvtimen på stillingen 0-0, sa SIF-trener Ronny Deila til NTB.

– Det var en svart dag for Strømsgodset. Vi ga ingenting. Jeg vil ha spillere som blør for drakten.

To raske TIL-mål

Tromsø på sin side skapte absolutt ingenting, før Ruben Kristiansen utnyttet en svak Godset-klarering fra Stefan Johansen etter 27 minutter, i det som var 24-åringens tredje kamp fra start i eliteserien.

GI SPILLERNE KARAKTERER HER!

Strømsgodset hadde knapt nok kommet over sjokket, før Saliou Ciss var nådeløs i boksen etter en Thomas Drage-corner. Da Alexandar Priovic, Tromsøs nyervervede leiespiller fra sveitsiske Sion, ble felt innenfor sekstenmeteren av Kim André Madsen, punkterte Thomas Drage langt på vei kampen fra 11-meteren rett før pause på det som kunne virke som et noe billig straffespark.

LES OGSÅ: SIF tar hånd om egen integrering

Mer Ondrasek-moro

2. omgang ble mer eller mindre en sjarmøretappe for Tromsø. Strømsgodset var tannløse fremover på banen, og bar preg av resultatet. Tromsø hadde flere sjanser utover i omgangen, og spesielt Ruben Yttergård Jenssen kunne fortvile over sitt sjansesløseri.

Helt på tampen utnyttet Zdenek Ondrasek en elendig klarering av Adam Larsen Kwarasey, og tsjekkeren noterte sitt 10. eliteseriemål for året. Strømsgodset holder fortsatt koken på toppen, mens Tromsø befester sin niendeplass på tabellen.

– Det var stillingskrig de første 25 minuttene, men det gleder meg enormt at vi var effektive i denne kampen. Å slå Strømsgodset 4-0 er en stor prestasjon. Det var viktig å vinne i serien igjen. Det var lenge siden sist, sa TIL-trener Per-Mathias Høgmo etter «Gutans» første seier siden 28. mai.

LES OGSÅ: - Vi har null press

Tromsø møter Hønefoss på bortebane i neste serierunde, mens Strømsgodset tar imot Lillestrøm på Marienlyst i Drammen.

(©NTB)

Artikkeltags