SPANIA: Det betyr at Godset har et flott utagangspunkt for å gå videre til europaligaens 4. kvalifsende runde.

Del på Facebook

Returkampen spilles neste uke, og drammenserne spilte på seg stor selvtillit mot storfavroitten.

Gode redninger

Strømsgodset innledet kampen forholdsvis positivt i heksegryta på Vicente Calderon, men keeper Adam Larsen Kwarasey måtte likevel i aksjon allerede etter fem minutters spill da Atletico-spiss Adrian Lopez ble spilt gjennom. En våken utrusning etterfulgt av en god beinparade hindret et tidlig baklengsmål.

Bare tre minutter senere var det solide Kim André Madsen som reddet Strømsgodset, med en solid takling på Diego Forlan på fem meteren.

Etter fem brukbare innledningsminutter slet SIF med det Ronny Deila bedyret viktigheten av i forkant av kampen, nemlig pasningsspillet. Drammenserne stresset unødvendig mye, ga bort ballen altfor enkelt og ble løpende heseblesende imellom i 30 varmegrader.

Etter 17 minutter måtte Glenn Andersen gripe inn på strålende vis foran beina til Jose Antonio Reyes i det den tidligere Arsenal-spilleren var klar for å teste Adam Larsen Kwarasey fra kort hold. Rett og slett en glimrende sklitakling av den rutinerte sidebacken.

Midtveis i omgangen måtte Adam Larsen Kwarasey nok en gang i aksjon–og igjen var det den nyinnkjøpte Atletico-spissen Adrian Lopez som ble snytt for scoring i debuten. SIFs sisteskanse var lynraskt nede med en beinparade på Lopez` kjappe avslutning.

Forsvarte seg godt

SIFs første tilløp mot Atletico kom først etter 36 minutters spill. Et innlegg fra Glenn Andersen havnet i føttene til Øyvind Storflor. Trønderen forsøkte å skru ballen i mål fra 18 meter, men havnet en liten meter over tverrliggeren.

Rett etterpå skrek Molde-klare Jo Inge Berget seg hes på straffespark etter å ha blitt taklet over ende av Miranda, til liten sympati fra den nederlandske dommeren Danny Desmond Makkelie. SIF måtte ta til takke med en resultatløs corner.

Ronny Deilas gutter hevet prestasjonene det siste kvarteret av 1. omgang, og klarte i større grad å bruke ballen mer fornuftig. Et rustent Atletico etablerte aldri noe markant trykk på Strømsgodset i løpet av de første 45 minuttene, og tempoet var tidvis labert. Hjemmefansen begynte da også å pipe mot sine egne på et tidlig tidspunkt.

Drammensere på Spania-tur var kompakte i lagdelene, forsvarte eget mål på distinkt vis, og de gangene Atletico kom til avslutning var Adam Larsen Kwarasey patent.

Snytt for straffespark

Rett etter hvilen ble Strømsgodset snytt for en klar straffe på Vicente Calderon. Keeper Joel måtte gi retur på skudd fra Anders Ågnes Konradsen, og Jo Inge Berget var våken på returen. I det SIF-spissen var på vei forbi Joel ble han tydelig felt av keeperen, men dommeren så ingenting galt med den klønete manøveren. SIF protesterte heftig, og Alfred Sankoh dro frustrasjonen så langt at han ble belønnet med gult kort.

Typisk gikk det bare noen minutter fra den episoden til Atletico tok ledelsen 1–0 ved Jose Antonio Reyes etter flott angrepsspill. Venstrevingen var iskald fra 12 meter, og bredsidet ballen i nettaket–og da eksploderte det på Vicente Calderon.

Det kom ikke noe umiddelbart trykk fra vertene etter dette ledermålet, men etter 64 minutter var det kun en strålende Adam Larsen Kwarasey som sto i veien for 2–0. SIF-keeperen vartet opp med sin tredje klasseredning da Diego Forlan stormet gjennom.

2–0 ble det imidlertid da Nordkvelle mistet ballen på midtbanen, og Atletico fikk en kontring. Adam Larsen Kwarasey var sjanseløs på avslutningen fra Jose Antonio Reyes.

Viktig redusering

Øyvind Storflor satte inn et viktig 1-2-mål, etter at Fredrik Nordkvelle hadde dratt seg fri på kanten. Innbytteren slo ballen 45 grader ut i banen, der Storflor kom og bredsidet den i mål.
Da spilte hjemmelaget med ti mann, etter at Miranda felte Jo Inge Berget.

Helt på slutten var Nordkvelle også nær en utligning. Ballen ble vippet inn i hjemmelagets felt, der Nordkvelle kom på et løp. Han var bare centimetre fra å heade ballen i mål.

PS! Strømsgodset spilte med sørgebind i går for å minnes ofrene etter den grusomme terroraksjonen på Utøya og i Oslo. Før kampen ble det også avholdt ett minutts stillhet.