Gå til sidens hovedinnhold

Godset-forbannelsen fortsetter – Tripic sikret ett poeng til Viking med drømmemål

Strømsgodset var nær å innkassere sesongens første trepoenger på bortebane mot Viking, men en frisparkperle rett før slutt ødela festen for drammenserne.

Strømsgodset jaktet sin første borteseier i årets eliteseriesesong og fikk en drømmestart borte mot Viking. Ipalibo sendte gjestene fra Drammen i føringen allerede etter 13 minutter.

Hjemmelaget trykket på, men et Strømsgodset-lag på desperat jakt etter sesongens første borteseier forsvarte seg heroisk. Viking slet med å få den forløsende scoringen på eget gress.

Dermed så det ut til at det mye omtalte «bortespøkelset» endelig skulle forsvinne for de hvitkledde fra Drammen. Men Zlatko Tripic ville det annerledes.

Borteseieren glapp

I det 90. minutt fikk hjemmelaget et frispark i farlig posisjon. Det ekspederte Tripic på beste vis og sikret ett poeng til siddisene.

Håkon Wibe Lund og hans Godset-lag måtte dermed se at sesongens første borteseier glapp helt på tampen.

Med en Veton Berisha i fantomform og et meget sterkt poeng mot Bodø/Glimt i forrige serierunde, var Viking stor favoritt mot et Strømsgodset med bare ett poeng på sine fem tidligere bortekamper i år. Men det var gjestene som fikk en drømmestart på lørdagens oppgjør.

Ipalibo Jack sendte gjestene i føringen etter kun 13 minutter på Stavanger-gresset. Scoringen kom etter et langt innkast som Ipalibo fikk hodet på. Headingen til midtbanespilleren fløy i en perfekt bue over Arild Østbø i Viking målet og landet til slutt i nettet. Enkelt og effektivt.

Selv om Viking var det førende laget i den første omgangen, maktet laget aldri å skape de helt store sjansene. Siddisene måtte dermed se gjestene fra Drammen gå til pause med en overraskende ledelse.

Frisparkperle

Viking fløy ut av startblokkene i den andre omgangen, men et Godset-lag som øynet sesongens første borteseier parerte alle forsøkene til hjemmelaget.

Et lavtliggende Godset satset alt på kontringer, og fikk en gyllen mulighet til å doble ledelsen 17 minutter ut i 2. omgang. Fred Friday vartet opp med et nydelig gjennomspill til Halldor Stenevik, men bergenserens avslutning ble for svak.

Strømsgodset forsvarte seg lavt for å bli kvitt det mye omtalte «bortespøkelset». Et tannløst Viking så dermed ut til å måtte se at alle poengene forlot Viking stadion med de hvitkledde fra Drammen.

Men i det 90. minutt blåste dommeren frispark til hjemmelaget fra Stavanger. Zlatko Tripic lot seg ikke be to ganger, og leverte en drømmescoring i sluttsekundene på Viking stadion. Viljar Myhra i godset-buret var aldri i nærheten og måtte sjanseløs se ballen dundre i nettet.

Strømsgodsets første borteseier glapp dermed i sluttsekundene, dermed lever borteforbannelsen i beste velgående for guttene fra Drammen.

Les også

Her synger stjernespissen for full hals: – Det ga meg litt nytt perspektiv

Kommentarer til denne saken