Godset i sluttfasen om en overgang for Pedersen

Det har vært mange rykter om at Marcus Pedersen (25) vender tilbake til Drammen. foto: NTB scanpix

Det har vært mange rykter om at Marcus Pedersen (25) vender tilbake til Drammen. foto: NTB scanpix

Artikkelen er over 3 år gammel

Brann-spiss Marcus Pedersen (25) kan bli Godset-spiller i løpet av en dag eller to.

DEL

DRAMMEN: Det bekrefter Jostein Flo overfor Drammens Tidende.

- Vi har en positiv dialog med Brann, men det vil gå en dag eller to før ting er avklart, sier Strømsgodsets sportssjef.

LES OGSÅ: Nå er Godset-kapteinen tilbake igjen

Tatt ut av troppen

Flo har valgt å kommentere en mulig overgang for Marcus Pedersen for å slippe spekulasjonene som ville oppstått da det ble kjent at 25-åringen ikke var med i Brann-troppen som møter Åsane i Bergen i kveld.

Like etter at Drammens Tidende fikk dette bekreftet, har Bergens Tidende publisert en sak der de hevder å vite at Pedersen selges til Godset for rundt to millioner kroner. 

Drammens Tidende vet at Marcus Pedersen var på Brann Stadion onsdag ettermiddag, men at han nå har reist fra Stadion. 25-åringen skal være på vei til Drammen nå i kveld.

Det var VG som først skrev at de mente å vite at Pedersen kom til å reise til Drammen onsdag.

Verken Branns sportssjef, Rune Soltvedt, eller Pedersens agent Jack Karadas har foreløpig besvart verken BT eller DTs henvendelser.

Siden Godset og Brann har kommet helt til forhandlingens sluttfase, er det helt naturlig at hedmarkingen ikke spiller kveldens kamp mot Åsane. Blant annet slipper man å risikere at spissen pådrar seg en eventuell skade.

Viser det seg alle parter klarer å bli enige om alt slik at det blir en overgang, kan det hende Pedersen kan bli klar til Strømsgodsets bortekamp mot Aalesund, som spilles fredag kveld. Jostein Flo vil ikke røpe flere detaljer rundt forhandlingene eller om og når Marcus Pedersen kommer til Drammen.

LES OGSÅ: Den brutale spissjakten

- Hørt om interessen

Marcus Pedersen scoret 17 mål for Godset i 2009- og 2010-sesongen før han på høsten 2010 ble solgt til nederlandske Vitesse for rundt tolv millioner kroner. Hamar-gutten har flere ganger blitt linket tilbake til drammensklubben. Spesielt den siste uken har ryktene blusset voldsomt opp.

- Jeg vet at det har vært noe interesse fra Strømsgodset både nå og tidligere, sa Brann-spissen til Drammens Tidende mandag ettermiddag.

Senere samme dag skrev Bergens Tidende at Godset skal ha lagt inn et bud på rundt to millioner kroner for å sikre seg kraftspissen. Strømsgodset har ikke ville kommentere om de har lagt inn bud eller deres interesse for den gamle Godset-gutten før nå.

LES OGSÅ: Flo: – Vi har tillit til de spissene vi har

Var toppscorer i Godset

Marcus Pedersen ble hentet til Bergen i fjor sommer og skulle hjelpe bergenserne til å holde seg i eliteserien. Rødtrøyene rykket som kjent ned i førstedivisjon etter kvalifiseringskampene mot Mjøndalen. 25-åringen har kontrakt med Brann ut 2016. Pedersen var Godsets toppscorer både i 2009 (10 mål) og i 2010 (7 mål, delte toppscorertittelen med Ola Kamara).

LES OGSÅ: – Godset er som en familie for meg