Godset med maktdemonstrasjon mot nedrykkslag

SEIER: Strømsgodset vant sin første fotballkamp på lang tid da de besøkte Ålesund på Color Line Stadion onsdag kveld.

SEIER: Strømsgodset vant sin første fotballkamp på lang tid da de besøkte Ålesund på Color Line Stadion onsdag kveld. Foto:

Strømsgodset vant sin første kamp siden august onsdag kveld. Bunnlaget Aalesund ble banket med 4-1.

DEL

ÅLESUND: Det skulle ta 13 kamper uten seier før Strømsgodset kunne strekke hendene i været og juble etter kampslutt. Henrik Pedersens menn trengte sårt å hente poeng mot Eliteseriens bunnlag og de blåkledde leverte på bortebane. Den nitriste rekka over kamper uten jubelscener er omsider over.

I forkant av oppgjøret lå Strømsgodset på en kvalikplass med 25 poeng, mens Ålesund på sin side lå desidert sist på tabellen med sine 11. Oppgjøret på Color Line Stadion var dermed en gyllen mulighet for de marineblå til å hente poeng. AaFK hadde nemlig ingenting å spille for med kun et par serierunder igjen – de var nemlig så langt bak nestemann på tabellen at nedrykket var et faktum for lengst.

Vertene hadde kanskje ikke noe å spille for, men kom likevel best i gang på egen hjemmebane. De oransjekledde kom farlig nær en scoring på hjørnespark kort tid inn i matchen. Like etterpå kom de til en grei sjanse da de klinte til fra om lag 14 meter. Førstnevnte ble avverget av et litt kaotisk SIF-forsvar, mens forsøk nummer to gikk i nettveggen.

0–1

Etter å ha havnet litt bakpå de første minuttene, slo omsider gjestene tilbake og kom til kampens første scoring. Det sto 0–1 på tavla etter ti minutter og målscorer var Johan Hove. Det betydde to mål på to kamper for Strømsgodsets unge talent. Målet, som for øvrig var et resultat av godt samspill mellom Mikkel Maigaard, Lars-Jørgen Salvesen og Hove selv, virket å være en oppvekker for gjestene. Godset fikk overtaket på matchen i minuttene som fulgte og satte på plass Ålesund, som hadde vært sterkest fram til scoringen.

Etter drøyt 20 minutter prøvde AaFK seg fra avstand. En av hjemmelagets spillere klinte til fra nærmere 25 meter, men forsøket havnet en snau meter over tverrliggeren. Vertene, som ikke spilte for annet enn heder og ære, hadde vist en grei figur innledningsvis.

Tokstad ut

Godset gjorde et bytte allerede etter 33 minutter. Ut gikk Kristoffer Tokstad og inn gikk Valdimar Ingimundarson. Førstnevnte satt nede på matta en kort stund, før medisinsk personell kom til for å hjelpe. Tokstad har slitt med leggen og det var det som virket å være problemet også onsdag.

Like etterpå kom Lars-Jørgen Salvesen til en supersjanse få meter fra mål. Spissen klinte til, men ballen endte langt over nettet. Sløste bort en stor mulighet til å sikre seg ytterligere forsprang der, sørlendingen. Det så imidlertid ut til at mulighetene kunne bli flere utover i matchen, SIF virket nemlig sterkere og sterkere etterhvert som klokken tikket mot halvspilt.

Det ble ingen flere mål i første omgang og lagene gikk dermed til pause på stillingen 0–1 til gjestene fra Drammen.

2. omgang

Andre omgang startet på eventyrlig vis for Strømsgodset, men med en skikkelig blemme for hjemmelaget. SIFs lars Vilsvik fyrte av fra avstand og en Aafk-spiller så ut til å sørge for at den ikke gikk i mål. Spilleren mistet imidlertid ballen, som rullet videre mellom beina på keeper Enock Mwimba. Et selvmål for hjemmelaget som førte til at stillingen plutselig var 0–2 til Godset.

Ikke lenge etterpå sto det 0–3 til bortelaget. Lars Vilsvik serverte et upåklagelig innlegg fra høyresiden og Lars-Jørgen Salvesen sto klar inne i feltet og headet selvsikkert inn i mål. Dermed fikk spissen fra Kristiansand gjort opp for blemma i første omgang. Gjestene var virkelig i ferd med å servere en maktdemonstrasjon mot Eliteseriens bunnlag.

0–4

Etter 63 minutter sto det hele 0–4 på tavla. Duplexe Tchamba sto for målet i en litt spesiell situasjon, hvor det var full forvirring i en kort periode. To Godset-spillere lå nede etter et sammenstøt med hverandre og keeper, men før dommeren signaliserte satte Tchamba ballen i nettet. I en kort periode var det uvisst hvorvidt scoringen kom før eller etter dommeren blåste for situasjonen i feltet.

Matchens første Ålesund-scoring kom omsider etter 80 minutter. Markus Karlsbakk satte den i mål bak en Viljar Myhra som forsøkte å slenge seg etter. Aafk-spilleren satt ballen i høyre hjørne og sørget for kveldens eneste mål for vertene.

Etter en solid kamp av Strømsgodset endte det 1–4 til laget fra Drammen. Dermed hentet de tre sårt tiltrengte poeng i nedrykksstriden.

Kampfakta Aalesund-Strømsgodset

Fotball. Eliteserien menn:

Aalesund-Strømsgodset 1-4 (0-1)

Color Line Stadion, 600 tilskuere

Mål: 0-1 Johan Hove (10), 0-2 Enock Mwimba (selvmål 47), 0-3 Lars-Jørgen Salvesen (54), 0-4 Duplexe Tchamba (63), 1-4 Markus Karlsbakk (80).

Målsjanser: AaFK 4, SIF 8

Dommer: Sivert Amland, Fana.

Gult kort: Jonas Grønner, Aalesund, Kristoffer Tokstad, Strømsgodset.

SIF (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Duplexe Tchamba (Ari Leifsson fra 77.), Sondre Fosnæss Hanssen, Halldor Stenevik – Mikkel Maigaard, Herman Stengel, Johan Hove – Kristoffer Tokstad (Valdimar Ingimundarson fra 33.), Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.

Aalesund (4-3-3): Enock Mwimba – Kasper Jørgensen, Jonas Grønner, Daan Klinkenberg, David Kristján Ólafsson (Sigurd Tafjord fra 68.) – Peter Orry Larsen (Izu Uzochukwu fra 46.), Parfait Bizoza, Nenass – Niklas Castro, Vetle Fiskerstrand (Ståle Stålinho Sæthre fra 46.), Simen Bolkan Nordli (Markus Karlsbakk fra 77.).

Artikkeltags