Godset mistet viktig seier på overtid

ETT POENG: Strømsgodset så ut til å ta sin første seier på lang tid søndag kveld, men trepoengeren røk på overtid for hjemmelaget.

ETT POENG: Strømsgodset så ut til å ta sin første seier på lang tid søndag kveld, men trepoengeren røk på overtid for hjemmelaget. Foto:

Strømsgodset hentet ett fattig poeng i møte med Haugesund. Seieren glapp på overtid for Henrik Pedersens menn.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset så lenge ut til å ta tre livsviktige poeng i bunnstriden søndag kveld. Et Haugesund-mål på overtid ødela imidlertid for seiersjubel på hjemmebane. Kampen endte 2-2.

I forkant av oppgjøret hadde hjemmelaget 24 poeng og var som kjent i en sårbar posisjon på kvalikplass. Haugesund på sin side lå på en trygg 9. plass på tabellen med sine 35 poeng. Med andre ord var det Strømsgodset som hadde noe å spille for i kampen på Gamle gress. Vertene trengte sårt poeng i bunnstriden med få kamper igjen i årets eliteserie.

Kampens første stor sjanse kom etter ti minutter og var signert Lars-Jørgen Salvesen. En FKH-spiller skled og mistet ballen og etterlot Salvesen alene med keeper. Han forsøkte å chippe ballen i mål, men var ikke presis nok og måtte se ballen trille centimeter utenfor stengene. Dermed brant han det som kunne blitt en drømmeåpning for hjemmelaget.

Se høydepunktene i videovinduet under:

Strømsgodset så ut til å gå mot en viktig trepoenger mot Haugesund før seieren glapp på overtid. Da kokte det over for Godset-trener Henrik Pedersen.


Pirket inn målet

Etter 25 minutter satt det omsider for Strømsgodset til full jubel fra et fåtall fremmøtte tilskuere. Kaptein Mikkel Maigaard fikk ballen i retur etter et forsøk på corner og klinte til fra avstand. Ballen endte opp hos Johan Hove som stod i klynge inne i feltet. Hove satte deretter ballen i nettet fra få meters avstand. 20-åringen sørget dermed for 1-0 til hjemmelaget og kunne også notere seg sitt niende mål for sesongen.

Gjestene fra Haugesund prøvde seg med jevne mellomrom etter at Godset gikk opp i ledelsen, men kom ikke til de helt store sjansene. Laget, som var ikledd gult for anledningen, hadde ingenting å spille for i møtet på Marienlyst. De lå på en trygg plass midt på tabellen, men ga fortsatt SIF-spillerne relativt tøff mostand på egen hjemmebane.

Haugesund var svært nære scoring på corner et knapt halvminutt før pause, men ballen havnet like utenfor stolpen. Dermed ble det ingen flere mål i første omgang og spillerne gikk til pause på stillingen 1-0 til Strømsgodset.

Lå nede

Et revansjelystent Haugesund gikk rett i angrep etter ti-minutteren i garderoben. Gjestene fikk to halvsjanser på rappen, men klarte ikke å utrette noe Viljar Myhra ikke hadde kontroll på. Bortelaget presset kamplederen, men Godset hadde virkelig vist innsats og vinnervilje så langt i kampen og virket ikke å la seg skremme av tempoet som ble satt ute på matta.

Strømsgodset kom seg omsider også til en sjanse i andre omgang, men FKH-keeperen hadde god kontroll og reddet med klypene. Det var tydelig hvor viktig kampen var for hjemmelaget, som prøvde seg hver gang de fikk en ørliten mulighet fremover. Det var imidlertid få av forsøkene som ble til brukbare sjanser for SIF.

Etter en drøy time lå Niklas Gunnarsson nede med smerter i hodet etter et sammenstøt. Den rutinerte forvarsspilleren fikk medisinsk tilsyn, men kom seg etterhvert på beina. 29-åringen fikk seg en skikkelig smell i hodeduellen.

Gjorde trippelbytte

Til tross for solid innsats fra Strømsgodset, hadde Haugesund hevet seg utover i omgangen. Det resulterte i et mål etter 69 minutter. FKHs Peter Therkildsen fikk et presist innlegg fra venstresiden og headet videre inn i buret. Haugesund-spilleren var plassert på kloss hold og etterlot Viljar Myhra sjanseløs i forsøket på redning. Dermed stod det 1-1 på Marienlyst stadion.

Like etterpå gjorde Henrik Pedersen et trippelbytte. Ari Leifsson, Kristoffer Tokstad og Andreas Rosendal Nyhagen kom alle innpå i det 70.minutt.

Glapp på overtid

Tokstad skulle vise seg å bli sterk for hjemmelaget. Snaue ti minutter etter at han ble byttet innpå satte han ballen i nettet og sørget for 2-1. Målet var et resultat av et frispark som havnet i feltet og deretter sendt ut igjen. Der stod Tokstad fint plassert og klinte til fra omlag 16 meter.

Gledesrusen skulle imidlertid ikke vare kampen ut for Godset. Like etter at det ble lagt til tre minutter, scoret Haugesund ved Alexander Ammitzbøll. Dermed stod det plutselig 2-2 på Marienlyst.

Det ble også sluttresultatet i matchen. SIF fikk med seg ett poeng fra oppgjøret.

Kampfakta Strømsgodset-Haugesund

Fotball. Elliteserien menn:

Strømsgodset-Haugesund 2-2 (1-0)

Marienlyst, 200 tilskuere

Mål: 1-0 Johan Hove (25), 1-1 Peter Therkildsen (69), 2-1 Kristoffer Tokstad (80), 2-2 Alexander Ammitzbøll (90).

Målsjanser: SIF 7, FKH 6

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden.

Gult kort: Niklas Gunnarsson, Herman Stengel, Strømsgodset, Kristoffer Velde, Peter Therkildsen, Haugesund.

SIF (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik (Andreas Rosendal Nyhagen fra 71.), Niklas Gunnarsson (Ari Leifsson fra 72.), Sondre Fosnæss Hanssen, Halldor Stenevik – Johan Hove, Herman Stengel, Mikkel Maigaard – Valdimar Ingimundarson (Kristoffer Tokstad fra 71.), Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.

Haugesund (4-3-3): Frank Stople – Mikkel Desler, Fredrik Pallesen Knudsen, Benjamin Tiedemann Hansen, Alexander Stølås – Thore Pedersen (Joakim Våge Nilsen fra 70.), Kevin Martin Krygård, Bruno Leite (Alexander Ammitzbøll fra 83.) – Peter Therkildsen, Ibrahima Wadji (Ibrahima Koné fra 70.), Kristoffer Velde.

Artikkeltags