Gå til sidens hovedinnhold

Godset møter Kristiansund – ønsker å snu en vond trend

Men med på laget har gjestene en revansjesugen spiss.

DRAMMEN: Vi nærmer oss sakte, men sikkert normalen i samfunnet etter et halvannet år med pandemi, det vil man også merke på Marienlyst stadion klokken 18.00 på søndag.

Da blir det garantert tilskuerrekord for sesongen. Godset åpner dørene for 4.000 tilskuere på søndag, dobbelt så mye som det de har tillat tidligere i år. Fredag ettermiddag melder klubben på sosiale medier at 2.100 billetter har blitt solgt.


En annen ting som er normalt er at de marineblå har for vane å slite mot søndagens motstandere. Gjennom historien har Godset slått Kristiansund én gang på Marienlyst, det skjedde i 2017. Sist lagene møttes endte Strømsgodset opp med et surt 0–1 tap i Nordmøre.

Men hjemmeformen til Strømsgodset tilsier at det kanskje blir bedre denne gangen. Seks seire og to uavgjort er fasit etter åtte hjemmekamper og med en ekstra boost fra enda flere hjemmesupportere kan det bli enda mer vrient for tilreisende lag på Marienlyst.

Godset, som ligger på 9. plass, er oddsfavoritter mot Kristiansund, men nordmøringene på 4. plass har med et ekstra våpen. En angriper som likt som Strømsgodset er ubeseiret på Gamle Gress i år. Hjemmesupporterne krysser nok fingrene for at Moses Mawa, som dro fra Drammen i august, ikke får en drømmeretur til Gamle Gress.

Lagoppstilling SIF (4-3-3):

Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Jonathan Parr - Johan Hove, Ipalibo Jack, Kreshnik Krasniqi - Kristoffer Tokstad, Fred Friday, Tobias Fjeld Gulliksen

Strømsgodset gjør tre endringer fra laget som sørget for sesongens første borteseier mot Odd. Både Halldor Stenevik og Herman Stengel ble tildelt sitt fjerde gule kort for sesongen som betyr at de må stå over kveldens kamp. Inn kommer Ipalibo Jack og Kreshnik Krasniqi.

Lars Vilsvik er tilbake fra sykdom som gjør at Niklas Gunnarsson tar plass på benken.

Kommentarer til denne saken