SKIEN: Strømsgodset sikret plassen i Eliteserien neste sesong da de vant 3–1 mot Odd lørdag kveld. Lars-Jørgen Salvesen sto for alle tre målene i matchen, som endte i gledesrus for både spillere og støtteapparat i marineblå bekledning.

– Det er fantastisk. Jeg er virkelig lettet og jeg er stolt over guttene mine. To strake seirer og selv avgjøre det før siste runde – jeg er veldig glad og veldig stolt, sier Strømsgodset-trener Henrik Pedersen i et intervju med Eurosport etter kampen.

Oppgjøret på Skagerak Arena skulle i utgangspunktet vært arrangert for en stund tilbake, men ble utsatt grunnet koronasmitte hos hjemmelaget. Lørdag var det omsider duket for kamp mellom de to lagene, som var i to rimelig forskjellige posisjoner tabellmessig. Odd på sin side lå på en komfortabel 7. plass, mens Godset var nede på en 13. plass og kjempet i bunnstriden. Det kunne imidlertid bli jubel for SIF i Skien. Dersom de hentet tre poeng, var de sikret eliteseriespill også neste år. Godset hadde med andre ord mye å spille for, mens det for vertene kun var en ordinær seriekamp i innspurten.

Allerede etter fire minutter ble det tydelig at de marineblå skulle kjempe for å sikre plassen i løpet av lørdagens match. Lars-Jørgen Salvesen kom til en kjempesjanse fra kloss hold, men Odd-keeperen reddet med et nødskrik. Mikkel Maigaard fikk en lang pasning som han headet inn i feltet, hvor Salvesen var plassert. Sørlendingen klinte til uten å nøle. Forsøket fikk dessverre ikke uttelling, men det var en god start på matchen for gjestene sin del.

Det skulle ikke ta lange tiden før ballen omsider satt i nettet for Godset. Ni minutter inn i kampen var Salvesen nok en gang knallsterk og forsøkte seg på et iskaldt skudd fra om lag 16 meter. Den gikk rett i buret, bak en sjanseløs Odd-keeper. Dermed sto det 0–1 til bortelaget fra Drammen by.

Utligning

20 minutter inn i matchen utlignet vertene. En Odd-spiller sto fint plassert på høyre side og sendte en upåklagelig langpasning inn i feltet. Der sto Elbasan Rashani, som headet ballen inn bak SIFs Viljar Myhra. Dermed sto det 1–1 i oppgjøret på Skagerak Arena. Og ett poeng var som kjent ikke nok for gjestene i lørdagens kamp – Godset var nødt til å hente tre for å sikre plassen. Dermed måtte de blå score flere mål om dette skulle gå veien.

Åtte minutter før pause fikk de marineblå en solid sjanse på et hjørnespark. Herman Stengel stilte seg opp ved cornerflagget og plasserte ballen fint i feltet. Der var Duplexe Tchamba, som headet i retning scoring. En Odd-spiller var imidlertid årvåken og reddet på strek. Svært nære der, Tchamba.

SIFs toppscorer Johan Hove klinket til like etterpå, men heller ikke den gikk i mål. Forsøket havnet like utenfor stengene for 20-åringen, som vanligvis er nokså treffsikker. Med et par forsøk på rappen var Godset i fint driv like før pause.

Det ble imidlertid ingen flere mål i første omgang og stillingen forble dermed 1–1 etter 45 minutter.

2. omgang

Odd gjorde to bytter i pausen, mens Strømsgodset gjorde ett. Sistnevnte tok av Lars Vilsvik og satt inn Ari Leifsson.

Det skulle ikke ta lange tiden før Godset gikk i ledelsen i andre omgang. Etter 53 minutter klinket Lars-Jørgen Salvesen til nok en gang og scoret sitt andre for kvelden. Spissen fyrte av fra 20 meter og Odds sisteskanse forsøkte å slenge seg, men nådde ikke fram til ballen i tide. Dermed var stillingen 1–2 i desemberkulda på Skagerak Arena.

Godset gjorde nok et bytte en time inn i matchen. Valdimar Ingimundarson gikk av og Kristoffer Tokstad kom innpå for gjestene.

Moses Mawa prøvde seg på et skudd på mål etter 62 minutter. Spissen driblet seg gjennom Odd-forsvaret og kom til en god posisjon. Oslo-gutten fyrte av, men Odd-keeperen reddet med klypene. Et godt forsøk fra Mawa, som kunne notere seg sin første solide sjanse for kvelden.

Kveldens tredje for Salvesen

66 minutter inn i kampen satt Lars-Jørgen Salvesen sitt tredje i nettet for kvelden. Scoringen kom etter et hjørnespark fra Herman Stengel, som havnet like foran øynene på Salvesen. Spissen, som allerede hadde scoret to i kampen, headet ballen selvsikkert i mål, bak en sjanseløs Odd-keeper. Dermed sto det hele 1–3 på Skagerak Arena.

Tre minutter før full tid forsøkte målfarlige Johan Hove seg på et skudd fra høyre side. Unggutten klinte til fra kloss hold, men Odds sisteskanse hadde kontroll på den og reddet med foten. Ingen av lagene hadde kommet til de helt store sjansene siden 1-3-scoringen. Da var imidlertid ingen tvil om at bortelaget var de sterkeste ute på gressmatta i Skien.

Kampen endte 1-3, noe som betyr at neste års eliteseriespill er sikret for Strømsgodset.

Kampfakta Odd-Strømsgodset

Fotball. Eliteserien menn:

Odd-Strømsgodset 1-3 (1-1)

Skagerak Arena, 600 tilskuere

Mål: 0-1 Lars-Jørgen Salvesen (9), 1-1 Elbasan Rashani (20), 1-2 Salvesen (53), 1-3 Salvesen (66).

Måsjanser: Odd 4, SIF 9

Gult kort: Vladimir Rodic, John Kitolano, Markus André Kaasa, Odd, Niklas Gunnarsson, Strømsgodset.

SIF (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik (Ari Leifsson fra 46.), Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Halldor Stenevik – Johan Hove, Herman Stengel, Mikkel Maigaard – Valdimar Ingimundarson (Kristoffer Tokstad fra 61.), Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen (Bjørn Mæland fra 64.), John Kitolano (Mushaga Bakenga fra 84.) – Markus André Kaasa, Filip Rønningen Jørgensen (Fredrik Nordkvelle fra 60.), Joshua Kitolano – Vladimir Rodic (Kachi fra 46.), Robin Simovic (Tobias Lauritsen fra 46.), Elbasan Rashani.