Godset står overfor en stor utfordring: – En spennende test

Strømsgodset møter Molde i helgens serierunde.

DEL

MOLDE: Det er duket for 22. serierunde og Strømsgodset møter Molde på Aker stadion. Sistnevnte ligger nest øverst på tabellen med sine 40 poeng, mens Godset ligger lenger ned med 24. SIF-trener Henrik Pedersen er positiv før bortematchen, men er klar over at det blir en tøff kamp.

– Jeg tror det blir en intensiv kamp. Molde er et sterkt spillende lag og skaper mange sjanser. Det blir en spennende test på det høyeste nivået i Norge, og vi skal hele tiden yte vårt ypperste.

Til tross for at Molde er et målfarlig lag, skal ikke de marineblå legge seg lavt av den grunn. De skal presse laget fra Møre og Romsdal, mener Pedersen.

– Vi skal spille med risiko fremover, men være varsom på å tape ballen fordi de er gode på omstillinger.

Flere spillere uaktuelle

Grunnet for mange gule og et rødt kort er Niklas Gunnarsson, Nico Mickelson og Ipalibo Jack uaktuelle til helgens match.

Sistnevnte pådro seg to gule i forrige kamp, som resulterte i utvisning og en kamps karantene. Gunnarsson på sin side har seks gule totalt denne sesongen, mens Mickelson har fire.

– Vi har heldigvis den innstillingen at vi bruker energi på det vi har innflytelse på – og det vi kan påvirke. Det eneste vi kan gjøre er å forberede laget og ha en god gameplan.

Pedersen forteller om en tent spillertopp som er klar for utfordringen de står ovenfor.

– Jeg merker at spillerne gleder seg til å komme til Molde og prøve seg mot et av de beste lagene.

Siste: SIF stiller dette laget:

4-3-3: Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Duplexe Tchamba, Sondre Fosnæss Hanssen, Andreas Nyhagen – Herman Stengel, Johan Hove, Mikkel Maigaard – Kristoffer Tokstad, Moses Mawa, Lars-Jørgen Salvesen.

Stengel er altså tilbake etter skade/operasjon, og spiller for første gang siden midt i juli.

Andreas Nyhagen (21) er i startelleveren og spiller sannsynligvis på venstreback i stedet for Mickelson. Nyhagen var tidligere i 2020 lånt ut til Moss (2. divisjon), men ble hentet tilbake. Den tidligere Valdres-spilleren har kun spilt én A-kamp for Godset tidligere, og det var i cupkampen mot Ullern (B). 21-åringen får dermed sin eliteseriedebut søndag kveld.

MØTER MOLDE: Strømsgodset står ovenfor en real utfordring når de reiser på besøk til Molde søndag kveld. Motstanderen ligger for øyeblikket på andreplass i serien.

MØTER MOLDE: Strømsgodset står ovenfor en real utfordring når de reiser på besøk til Molde søndag kveld. Motstanderen ligger for øyeblikket på andreplass i serien. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken