BÆRUM: Drøyt 100 Godset-supportere har tatt turen denne onsdagskvelden for å se om Strømsgodset kan få til noe lignende på Nadderud som de gjorde på Marienlyst for en uke siden. Den dagen knuste de Stabæk 5-1, men det ser tynge ut på den våte gressmatta i Bærum.

Stabæk tok ledelsen sist lagene møttes, og de er klart best i kampens første minutter. Etter tre minutter kommer vertenes Jeppe Moe fossende frem på venstresiden. Innlegget takles ut av Gustav Valsvik, men ballen triller til Fredrik Haugen som banker til fra 17 meter – reddes av Viljar Myhra.

Sju minutter spilt – Stabæk konter etter et mislykket Godset-innlegg. «De blaa» spiller hurtig over fra høyre til venstre ut til Moe. Denne gangen finner innlegget til 26-åringen en medspiller, men headingen til Fitim Azemi heades over og til venstre for Myras mål.

Godset har hatt til vane å være svake i de første minuttene av kampene, men klarer som oftest å stabilisere matchen etter 20 minutter. Det er intet unntak i kveld. Resten av omgangen får Godset holde på ballen uten at de kommer til de største målsjansene, men i det 33. minutt skal ballen havne i mål.

Gjestene prøver seg på en kort cornervariant. Johan Hove legger inn til Ipalibo Jack som setter ballen i mål, men det gjør han ganske så tydelig med hånden. Nigerianeren hopper opp med armene i lufta, ballen slår borti venstrehånden også smasher han ballen inn med høyrehånden – gøyalt, men dessverre et ugyldig mål.

Målløst til pause.

Andre omgang

Lagene kommer ut til nye 45 minutter, men det litt rotete og surrete spillet begge lag holdt på med i første omgang ser ut til å fortsette.

«Målscorer» Jack jager etter ballen som triller i utgangspunktet kontrollert mot Stabæk-stopperne. Stresset tar dem og mens de ender opp med å ligge i gresset triller ballen videre mot bæringenes 16-meter. De slipper unna med skrekken når keeper Morten Strandberg kommer ut og først til ballen.

Godset fortsetter å kontrollere ballinnehavet, men de blir for slurvete med det som skal være den avgjørende pasningen. I minutt nummer 60 treffer endelig en gjennombruddspasning. Johan Hove spiller igjennom til Lars Vilsvik som knaller ballen hardt over mål.

Etter 70 minutter ropes det på straffe fra hjemmesupporterne. Kornelius Normann Hansen dribler seg mot 16-meteren men støter på en sogne-islandsk vegg. Ballen finner vei gjennom Leifsson, men Normann Hansen er for stor. Dommer lar spillet gå.

Ingen av lagene klarer å komme til verken store sjanser eller få til noe imponerende fotball utover i kampen, men ut av ingenting er plutselig hele stadion helt stille.

Herman Stengel sender en langpasning til Halldor Stenevik. Ballen får en høy sprett og Stenevik prøver å lompe ballen over Stabæk-keeperen som har kommet langt ut fra streken. I det som føles som en evighet flyr ballen langt opp og dupper etterhvert nedover i retning det tomme målet.

Stabæks Simen Wangberg har spurtet alt han kan etter ballen forlot foten til Stenevik og klarer i siste liten å bryte ballbanen og dunker kula opp og ut fra mål.

Stabæk skal også få en mulighet på tampen etter et hjørnespark, ballen faller i beina til Kirkevold som banker ballen over fra 5 meter. Det ender 0–0 på Nadderud.

Kampfakta Stabæk - Strømsgodset

Stabæk – Strømsgodset 0-0

2306 tilskuere

Dommer: Sivert Amland.

Gult kort: Jack Ipalibo, Valdimar Ingimundarson, Strømsgodset.

Lagene:

Stabæk (3-2-2-3): Marcus Sandberg – Nicolas Pignatel Jenssen, Simen Wangberg, Ivan Mesik – Sturla Ottesen, Jeppe Moe (Victor Wernersson fra 85.) – Kaloyan Kostadinov, Fredrik Haugen (Tomás fra 25.) – Herman Geelmuyden (Mathis Bolly fra 66.), Fitim Azemi (Pål Alexander Kirkevold fra 46.), Kornelius Normann Hansen.

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Gustav Valsvik, Ari Leifsson, Thomas Grøgaard – Herman Stengel, Johan Hove (Valdimar Ingimundarson fra 70.), Jack Ipalibo (Kreshnik Krasniqi fra 70.) – Halldor Stenevik, Fred Friday (Jordan Attah Kadiri fra 83.), Tobias Gulliksen (Ole Enersen fra 87.).

(©NTB)