Barannik drømmer om å trene Strømsgodset

PÅ JOBBJAKT. Dmitrij Barannik har lyst på en trenerjobb igjen etter snaue to år på klubbkontoret i Lokomotiv Moskva. Her fra da han var spillerutvikler i Lyn i 2006. FOTO: MAGNE J. NILSEN

PÅ JOBBJAKT. Dmitrij Barannik har lyst på en trenerjobb igjen etter snaue to år på klubbkontoret i Lokomotiv Moskva. Her fra da han var spillerutvikler i Lyn i 2006. FOTO: MAGNE J. NILSEN

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Dmitrij Barannik (45) har sluttet som visepresident i Lokomotiv Moskva, og nå er han svært lysten på en trenerjobb i Strømsgodset.

DEL

RUSSLAND: - Jeg har to klubber i mitt hjerte, og det hadde vært stort å kunne være hovedtrener for én av disse klubbene. Det er Strømsgodset i Norge og Zenit St. Petersburg i Russland, sier Dmitrij Barannik.

1. april hadde den tidligere SIF-spilleren sin siste arbeidsdag i den russiske storklubben Lokomotiv Moskva - der har han siden sommeren 2007 vært sportslig utvikler og deretter visepresident.

Barannik driver fortsatt litt konsulentarbeid innen fotballen i Moskva, og han blir i den russiske hovedstaden fram til sommeren.

Føler seg som drammenser

Familien er fortsatt bosatt i Drammen, og «Dimmi» regner seg som drammenser.

- Jeg skal bruke de nærmeste månedene til å vurdere hva jeg skal gjøre videre.

Hans yngste datter studerer for øvrig i Moskva fram til juni. Det er også en årsak til at han blir der i et par måneder til.

LES OGSÅ: Jostein Flo: -Timingen har ikke stemt

Var SIF-aktuell

I følge Barannik var han i dialog med SIF om en mulig trenerjobb før 2008-sesongen.

- Jeg fikk en forespørsel om å jeg var interessert i å være med i trenerteamet der Ronny Deila skulle være hovedtrener. For meg var ikke det interessant å være hjelpetrener. Jeg har vært hjelpetrener og spillerutvikler på toppnivå i mange år, og mener helt klart at hovedtrener er neste steg, sier Barannik, som er åpen for tilbud.

Det er også aktuelt for 45-åringen å fortsette å jobbe i hjemlandet.

- Det kommer an på hvilket tilbud jeg får. Jeg har nok et større navn som klubbleder i Russland enn som trener etter årene i Lokomotiv, mens jeg har størst sjanse som trener i Norge. Jeg var mest lyst på en trenerjobb akkurat nå, uttaler Barannik.

Rammet av finanskrisen

- Hvorfor sluttet du i Lokomotiv Moskva?

- Først og fremst på grunn av finanskrisen, som også har rammet Russland hardt. Det forverret forholdene rundt min jobb, pluss at det var noen andre faktorer også som spilte inn, melder Barannik.

85 kamper for Godset

Fra 1995 til 1997 spilte Barannik 85 kamper for Godset, og han var kaptein da drammenserne tok seriebronse og cupsølv i 1997. Russeren var meget god som midtstopper i SIF.

Etter spillerkarrieren ble avsluttet i Lyn i 1998 har Barannik vært trener på NTG (Norsk Toppidrettsgymnas), assistenttrener i Hønefoss, talentutvikler i Stabæk, spillerutvikler i Lyn og hovedtrener i Asker. Deretter gikk han til Lokomotiv Moskva.

Så spørs det hva som blir neste stopp.

Artikkeltags