- Den desidert viktigste kampen vi spiller i år

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Muhamed Keita føler seg i storform før det han tror blir den viktigste matchen i serieinnspurten.

DEL

DRAMMEN: Først ble han vraket mot Brann, deretter måtte han begynne på medisin fordi man fant ut at han hadde pollenallergi. Likevel slo kantspilleren voldsomt tilbake og bidro sterkt til at Strømsgodset ledet 4-0 etter 26 minutter i bortekampen mot Sogndal i slutten av september.

FØLG KAMPEN LIVE HER FRA KLOKKEN 19.00Men for Muhamed Keita ble gleden kortvarig i den kampen. Tre minutter før pause måtte han ut med strekk, noe som også gjorde at han måtte stå over mot Vålerenga sist. Derfor kom landslagspausen på et meget gunstig tidspunkt for 23-åringen.

SE ALLE GODSETS 60 SCORINGER:

 

Nå har han lagt en god treningsperiode bak seg, allergimedisinene ser ut til å virke og kantspilleren er meget klar for å levere varene hvis han får sjansen mot Aalesund.

- Aalesund-kampen er den desidert viktigste kampen vi spiller i hele år, sa Keita til Drammens Tidende etter fredagens trening.

Rosenborg topper tabellen siden de vant sin kamp mot Start i går, men med Godset-seier i kveld, så er drammenserne igjen i førersetet på grunn av bedre målforskjell.

Intervju med Adam Larsen Kwarasey, Muhamed Keita og assistenttrener Bjørn Petter Ingebretsen i videovinduet øverst.

SE ALLE 60 SCORINGENE TIL GODSET HITTIL I SESONGEN HER

Vil bryte AaFK-barrieren

Tar du med kampen mot tangotrøyene, har SIF fire kamper igjen å spille. Det ser ut til å bli et rotterace helt til siste slutt, derfor er selvfølgelig hver kamp som en cupfinale å regne, men Muhamed Keita tror likevel dagens kamp er den mest avgjørende.

Han tror at med seier i kveld, så skal det mye til for at de marineblå går på en smell mot Start (hjemme), Tromsø (borte) eller i den siste serierunden mot Haugesund (hjemme).

Lørdag hadde Godset hadde en lett trening før de satte kursen mot Ålesund i dag. Fredagens trening var kanskje den mest muntre økta på lenge. Spillerne lo, tøyset og danset i spillsekvensen - hvor for øvrig målvakt Adam Larsen Kwarasey vartet opp med noen strøkne finter som utespiller. Senkede skuldre og god stemning skal forhåpentligvis resulterte i masse energi. Assistenttrener Bjørn Petter Ingebretsen bryr seg lite om at Godset ikke har vunnet i Ålesund på 30 år.

- Vi ønsker å bryte nok en barriere, som vi har gjort mye av de to siste årene, sier han.

LES OGSÅ: Lystbetont trening fredag

Adjei-Boateng er uaktuell

Bortsett fra Simen Brenne, Thomas Sørum og Bismark Adjei-Boateng, som fortsatt sliter med ankelen, reiste de marineblå til Ålesund med skadefri tropp. Flere av spillerne har vært på landslagsopphold og har dermed ikke fått en full treningsuke på Marienlyst. SIF og Ghana-målvakt Adam Larsen Kwarasey hadde sin første trening med Godset-gutta på fredag.

Han satt på benken da Ghana slo Egypt 6-1 i den første playoff-kampen i VM-kvalifiseringen tidligere i uken. Det skal dermed mye til for at det ikke blir Brasil-VM på Larsen Kwarasey neste år.

- Det vil være en stor opplevelse, forteller målvakten. Han var ikke akkurat bekymret for at det har blitt lite trening med klubblaget denne uka.

- Treningene jeg har med landslaget er faktisk dobbelt så tøffe for kroppen. Det er rundt 35 grader nede i Ghana nå. Det er noe jeg ikke er vant til og det er lange økter og høyt tempo, så jeg har fått trent godt, forklarer han.

LES MER OM STRØMSGODSET HER

Troppen

Strømsgodset reiser til Aalesund med følgende tropp:

Adam Larsen Kwarasey, Anders Gundersen, Mounir Hamoud, Lars Christopher Vilsvik, Jørgen Horn, Lars Sætra, Kim André Madsen, Jarl André Storbæk, Øyvind Storflor, Martin Rønning Ovenstad, Stefan Johansen, Abdi, Muhamed Keita, Peter Kovacs, Dio, Ola Kamara, Flamur Kastrati, Gustav Mendonca Wikheim.

Kveldens kamp mellom Aalesund og Strømsgodset sendes på TV 2 klokken 19.00. dt.no gir deg høydepunktene på video etter kampslutt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken