Derfor får han nytt tilbud

I TENKEBOKSEN: For to måneder siden fikk Mounir Hamoud beskjed om å finne seg en ny klubb. Nå har han likevel fått tilbud om ny treårskontrakt.

I TENKEBOKSEN: For to måneder siden fikk Mounir Hamoud beskjed om å finne seg en ny klubb. Nå har han likevel fått tilbud om ny treårskontrakt.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lars-Christopher Vilsvik (26) har takket nei til forlengelse med SIF. Det kan bety at Mounir Hamoud (29) likevel blir værende i klubben.

DEL

DRAMMEN: I begynnelsen av november fikk Hamoud vite at han ikke figurerer i Strømsgodsets fremtidsplaner. Det kom meget overraskende på de aller fleste.

– David (Nielsen) og Jostein (Flo) sa at det var en helhetlig vurdering. Det gikk på økonomi og at de ønsker en venstrebeint venstreback. Det var den forklaringen jeg fikk, og det må jeg bare akseptere, sa Hamoud.

Fansen aksepterte imidlertid ikke klubbens beslutning. Hamouds sorti vekket sterke reaksjoner og han fikk massiv støtte i sosiale medier. Sidebacken leverte sin beste sesong i Godset i fjor, og det var vanskelig å forstå hvorfor han ikke fikk være med videre.

LES OGSÅ: Varmer opp mot gamle kjenninger

Avslag fra Vilsvik

Drammens Tidende vet at avgjørelsen også ble tatt dårlig imot av spillergruppen. Hamoud er en populær skikkelse – både blant sine lagkamerater og klubbens supportere.

Derfor er nok mange svært fornøyd med at Strømsgodset nå har gjort fullstendig helomvending. Drammens Tidende vet at Mounir Hamoud har fått tilbud om en treårskontrakt – bare to måneder etter han fikk beskjed om å finne seg en ny klubb.

Ingen i klubben vil bekrefte disse opplysningene. Sportssjef Jostein Flo ønsker ikke gå inn på spillerlogistikk og forhandlinger på nåværende tidspunkt. Men etter hva Drammens Tidende har grunn til å tro henger tilbudet til Hamoud sammen med avslaget fra Lars-Christopher Vilsvik.

I desember fikk høyrebacken tilbud om ny treårskontrakt. Hans nåværende avtale utløper etter 2015-sesongen.

Vilsvik bekrefter overfor Drammens Tidende at han har takket nei til Godsets kontraktsforslag. Det er usikkert om han får et nytt og forbedret tilbud. Det kan føre til at 26-åringen selges denne måneden, fremfor at han forsvinner gratis etter sesongen. Det vil SIF helst unngå, i og med at de har flere spillere i samme båt.

Også Jørgen Horn, Kim André Madsen og Péter Kovács er på utgående kontrakter. De to førstnevnte vil i likhet med Vilsvik få tilbud om forlengelse.

Lars-Christopher Vilsvik har spilt 131 kamper for klubben etter han kom fra nivå fem i Tyskland foran 2010-sesongen. Han utviklet seg raskt til å bli en av ligaens beste sidebacker.

LES OGSÅ: Årets navn

Hamoud i tenkeboksen

Mounir Hamoud, som trives aller best som høyreback, er for tiden på ferie, og har ikke vært tilgjengelig for kommentar. Men etter hva Drammens Tidende erfarer er ikke 29-åringen fremmed for å forlenge.

– Jeg har hatt tre fantastiske år her, og jeg har trivdes utrolig godt. I Godset har jeg vokst både som person og fotballspiller, sa Hamoud i november.

I desember var Mounir Hamoud svært nær en avtale med hviterussiske Dinamo Minsk. Klubben til tidligere Godset-spiss Adama Diomande lokket først med en toårskontrakt, men da hviterusserne plutselig reduserte lengden med ett år valgte Hamoud å avslå tilbudet. Det er også interesse fra andre norske klubber.

LES OGSÅ: SIF-gutt på landslaget

Artikkeltags