Diomande klar for Dinamo Minsk

Adama Diomande skriver i en SMS til Drammens Tidende at han nettopp har signert for hviterussiske Dinamo Minsk.

Adama Diomande skriver i en SMS til Drammens Tidende at han nettopp har signert for hviterussiske Dinamo Minsk. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Godset-spissen selges for rundt tre millioner kroner.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset-spiss Adama Diomande har akkurat signert for hviterussiske Dinamo Minsk. Det skriver Godset-spissen selv i en SMS til Drammens Tidende lørdag formiddag.

- Signerte nettopp en toårskontrakt, opsjon på ett år, skriver Oslo-gutten. Klubbene skal ha blitt enige om en overgangssum på 350.000 euro, altså nesten tre millioner kroner.

I tillegg har SIF sikret seg 20 prosent ved et eventuelt videresalg, slik TV 2 Sporten mente å vite tidligere i romjulen. 

23-åringen har foreløpig ikke hatt tid til å komme med mer informasjon rundt signeringen.

Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo. Han bekrefter overfor Drammens Tidende at klubbene er enige om en overgang for Godset-spissen.

Diomandes agent Atta Aneke har foreløpig ikke besvart DTs henvendelser.

VG skriver lørdag at det er snakk om en treårskontrakt., men det kan hende de tar med retten til forlengelse som ett år. Jostein Flo vet foreløpig ikke alle detaljer rundt kontraktslengden.

Ville helst bli i SIF

Diomande, som også bare blir kalt Dio, scoret åtte eliteseriemål for Godset i 2013-sesongen.

I midten av desember kunne Drammens Tidende fortelle at 23-åringen var i dialog med hviterusserne og at de nærmet seg en avtale, men både Diomandes agent Atta Aneke og Adama Diomande selv var usikre på om det ville bli noe overgang.

- Det er veldig i starten. Det er ingen enighet mellom klubbene og helt umulig å si om det blir noe av, fortalte Atta Aneke den gang.  

Adama Diomande fortalte ærlig at han helst ville fortsette i Strømsgodset, klubben han kom til før 2012-sesongen, og fortsatt hadde kontrakt med ett år til.

TV 2 Sporten meldte onsdag 1. juledag at Adama Diomande og agent Atta Aneke skulle reise til Minsk.

Ifølge Adama Diomande signerte han nå lørdag 28. desember.

Artikkeltags