Duket for drama, men i Godset er alt som før – bortsett fra dette

Bortsett fra Henrik Pedersens innspill om snømåking, har treningsuka før den uhyre viktige Kristiansund-kampen vært blottet for triks og nye løsninger.

DEL

DRAMMEN: Vi står overfor den heftigste nedrykksstriden i Eliteserien. I likhet med fem andre lag risikerer Strømsgodset å rykke ned søndag kveld. Ulike scenarioer utspiller seg rundt mangt et lunsjbord, og noen har sikkert begynt å småbite negler allerede.

Men blant spillerne og trenerne i SIF er det ikke noe unntakstilstand.

Det nærmeste du kommer forandringer, er Henrik Pedersens taktiske innspill knyttet til banemesterens snømåking under torsdagens trening. Og så hadde du materialforvalter Valø som var ekstra på tilbudssiden da han kom med varm saft til to skuelystne journalister.

Ellers har det vært business as usual.

Men så er det å opprettholde en normal treningsuke noe Henrik Pedersen har vært opptatt av helt siden han kom til klubben i sommer.

At mye står på spill, endret ikke rutinene i forrige uke, og gjør det ikke denne uka, heller.

Det betyr for eksempel at ingen har fått beskjed om å holde seg unna aviser eller VGs fiffige nedrykkskalkulator.

– Overhodet ikke. Dette er bare nok en test for hvor langt vi er kommet som gruppe, sier Henrik Pedersen.

Han prater om kulturen i gruppa. At de hadde kniven på strupen mot Brann forrige helg, men hvordan de med humør og tro på seg selv klarte å mestre oppgaven.

– Dette blir en super test, og jeg tror vi er klare for den. Både mentalt, fotballmessig og taktisk, sier treneren.

Godsets keeper Martin Hansen skadet skulderen på trening i går, og er derfor ikke spilleklar til skjebnekampen. Laget er ellers det samme som slo Brann forrige helg.

Slik starter Godset (4-3-3):

Myhra - Vilsvik, Glesnes, Tchamba, Mendy - Maigaard, Jack, Stengel - Tokstad, Salvesen, Mawa.

Saken fortsetter under bildet.

KLARE PLANER: Henrik Pedersen liker å ha kontroll på det meste som har med Strømsgodset å gjøre. Torsdag engasjerte han seg i måkinga av banen, men ellers har han kjørt de samme kampforberedelsene som alltid. Det til tross for at det står mye på spill i Kristiansund søndag.

KLARE PLANER: Henrik Pedersen liker å ha kontroll på det meste som har med Strømsgodset å gjøre. Torsdag engasjerte han seg i måkinga av banen, men ellers har han kjørt de samme kampforberedelsene som alltid. Det til tross for at det står mye på spill i Kristiansund søndag. Foto:


LES OGSÅ: VIF-Deila før siste seriekamp: – Vi skal sende Mjøndalen ned. Enkelt og greit.

En plan for alt

For ifølge Pedersen har Godset virkelig forberedt seg på hva som møter dem i Kristiansund søndag kveld. Både en plan A, B og C er skissert og planlagt.

Seks av KBKs kamper er nøye analysert. Henrik Pedersen har selv sett Kristiansund fra tribuneplass. Kampplanen skal være så tydelig at hver enkelt spiller til enhver tid vet hva både han selv og sidemannen skal foreta seg.

I 2017 rotet drammenserne det ordentlig til mot Aalesund. At det ble kaotiske tilstander på benken i sluttminuttene var trolig årsaken til at 3. plassen, Europa-spill og millioner av kroner smuldret bort i hendene deres.

Nå er alles roller fastsatt.

– Det har vi fullstendig kontroll på, forsikrer Henrik Pedersen.

Saken fortsetter under bildet.

DEN SISTE INNSATSEN: Mange i denne gjengen har hatt en krevende og vanskelig sesong. Søndag kan de selv avgjøre om Godset berger plassen, rykker ned eller eventuelt må ut i kvalik.

DEN SISTE INNSATSEN: Mange i denne gjengen har hatt en krevende og vanskelig sesong. Søndag kan de selv avgjøre om Godset berger plassen, rykker ned eller eventuelt må ut i kvalik. Foto:


Skadet Pellegrino om Godsets skjebnekamp og interessen fra utlandet: – Mye større interesse enn jeg hadde trodd

Fortsatt optimister

Pedersen har stort sett spilt med det samme laget. Per nå er alle mann intakt.

6-0-seieren over Brann har sørget for godt humør og bra selvtillit, selv om presset på spillerne fortsatt er stort.

Brann gikk etter hvert helt opp i liminga, men at flere av scoringene kom som følge av mønstre og relasjoner de har jobbet mye med på trening, var noe av det mest oppløftende i SIF-leiren.

De tingene har de bare terpet enda mer på denne uken.

– Det viktigste er at vi igjen skal ut og vise hvem vi er. Vi skal spille vår fotball fra det blåses i fløyta, melder Pedersen.

Men har du adgang til å rusle rundt inne på Kristiansund Stadion i timen før søndagens oppgjør, skal du ikke se bort ifra at lyden av Jahn Teigens godlåt «Optimist» ljomer ut av bortegarderoben.

Det var i hvert fall et grep som fungerte bra mot Brann.

Og hvem vet. Kanskje blir Teigen en del av rutinen neste sesong hvis dette går veien?

Artikkeltags