Tabellen Godset kan glede seg over: – Tatt minst ett skritt i riktig retning

Kun fire lag har prestert bedre enn Strømsgodset i løpet av de fire siste serierundene.

DEL

DRAMMEN: Før søndagens oppgjør mot Lillestrøm ligger Strømsgodset på kvalikplass, kun ett poeng fra direkte nedrykk.

Men stemningen i troppen skal være helt fantastisk, ifølge Henrik Pedersen. I løpet av den nylig avsluttede landslagsperioden, mener treneren at han har vært vitne til de to beste treningsukene siden han kom til Godset i juni.

– Jeg har veldig tro på at vi i hvert fall har tatt ett skritt i riktig retning, sier Pedersen om det som har skjedd på treningsfeltet siden kampen mot Mjøndalen 4. oktober.

Selv om de ikke klarte å slå erkerivalen, gleder dansken seg over at SIF har tatt sju av tolv mulige poeng på de fire siste kampene. Medregnet målforskjell er det kun fire lag som har prestert bedre enn drammenserne siden månedsskiftet august-september.

Det hadde Henrik Pedersen naturligvis full kontroll på da Drammens Tidende trakk fram tallene etter fredagens trening.

– Det forteller meg at vi kan spille jevnt mot alle. Det forteller meg også at det venter en utrolig spennende og sannsynligvis jevn kamp mot Lillestrøm, men jeg er også overbevist om at vi har en god sjanse til å vinne kampen. Men den følelsen har jeg egentlig alltid, sier 41-åringen og ler.

Saken fortsetter under faktaboksen:

Formtabellen

Slik har lagene prestert i de fire siste kampene:

1) Viking - 10 poeng

2) Molde - 10 poeng

3) Odd - 7 poeng

4) Rosenborg - 7 poeng

5) Strømsgodset - 7 poeng

6) Sarpsborg 08 - 7 poeng

7) Bodø/Glimt - 6 poeng

8) Haugesund - 6 poeng

9) Kristiansund - 5 poeng

10) Stabæk - 3 poeng

11) Brann - 3 poeng

12) Tromsø - 3 poeng

13) Lillestrøm - 2 poeng

14) Ranheim - 2 poeng

15) Mjøndalen - 2 poeng

16) Vålerenga - 2 poeng

LES OGSÅ: SIF slo MIF i Ælv Classico i golf: – Nå skal vi aldri mer tape mot dem

Bak på tabellen, men har vist bedre form

Nå kan såkalte «formtabeller» ofte få store utslag ettersom hvor mange kamper du inkluderer i regnestykket, men Pedersen mener uansett bestemt at laget hans er i fin utvikling.

Før serierunden ligger søndagens motstander Lillestrøm fire plasser og fire poeng (10. plass) foran Godset på tabellen. Romerikingene har imidlertid kun kapret to poeng på de siste fire kampene.

Hva det gjør med LSK-spillerne før søndagens batalje vites ikke, men Henrik Pedersen gleder seg i hvert fall veldig til kampen.

Viktigheten av oppgjøret er én ting, men han er også spent på hvordan spillerne fremstår etter to uker med mye terping på det offensive spillet.

Saken fortsetter under bildet.


LES OGSÅ: Slik skal treneren gjøre Godset mer målfarlige: – Disiplin!

Fremoverrettet og intenst press

For etter 1-1-kampen mot Mjøndalen, varslet 41-åringen at han skulle stramme en skrue eller to i de fremste rekker. Han håper og tror innsatsen på treningsfeltet fører til scoringer på søndag.

– Vi skal stå på tærne hele veien rundt, så det blir en god test på å være oss selv og skape det uttrykket vi gjerne vil ha.

Treneren forteller at han har et tilnærmet skadefritt mannskap å velge fra. Etter 2-1-tapet for nettopp Lillestrøm i midten av juli hentet han en rekke nye spillere til Godset, og siden har ikke Pedersen gjort de helt store forandringene i laguttakene.

Kristoffer Tokstad er tilbake fra suspensjon og Muhamed Keita har fått ytterligere to uker på å komme seg fysisk form etter kneskaden han pådro seg mot Stabæk for halvannen måned siden.

Her er Henrik Pedersens elleve utvalgte til kveldens kamp mot Lillestrøm:

Hansen, Vilsvik, Glesnes, Tchamba, Mendy, Maigaard, Jack, Stengel, Tokstad, Salvesen og Mawa.

Artikkeltags