Førstevalget takket ja

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Godset har jaktet Jørgen Horn (25) i et halvt år. Tirsdag ettermiddag fikk de omsider signaturen.

DEL

DRAMMEN: Midtstopperen har satt navnetrekket på en treårsavtale, og kommer vederlagsfritt fra Fredrikstad. Han var en av FFKs beste spillere sist sesong, men kunne ikke hindre at østfoldingene rykket ned fra Tippeligaen.– Etter nærmere samtaler med Ronny Deila og Jostein Flo føltes det riktig å skrive under. Det drives veldig godt i Godset, og jeg tror dette er et riktig valg for min utvikling, sier Horn til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Vil lokke Horn til Godset

Flere tilbud

Flere klubber i Tippeligaen har vært ute etter Horn, og etter hva Drammens Tidende erfarer fikk han et bedre økonomisk tilbud fra Lillestrøm. Gamleklubben Vålerenga har også gjort noen sonderinger, men de ville avklare trenersituasjonen før de konkretiserte interessen.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det var flere aktører på banen, men det er ikke viktig nå. Jeg fikk en veldig god magefølelse etter å ha snakket med Godset, sier Horn.

– Du kunne tjent bedre andre steder?

– Ja, men det er ikke alltid pengene er viktigst. Jeg tror jeg har veldig godt av å komme hit til Godset, svarer Horn.

LES OGSÅ: Godset på Horn-jakt

Førstevalget

Årets serietoer er naturlig nok henrykt over å lande Jørgen Horn i tøff konkurranse med andre Tippeliga-klubber.

– Vi har jobbet lenge med Jørgen, og vi er veldig glad for at han valgte oss. Han har hele tiden stått øverst på ønskelisten til Ronny (Deila), sier sportssjef Jostein Flo.

Han beskriver Oslo-gutten som en ledertype med egenskaper og kvaliteter som passer perfekt i Strømsgodset.

– Vi tror vi kan utvikle Jørgen videre. Målet er å få ham inn på landslaget, sier Flo.

LES OGSÅ: Slutt for Strand i SIF

LES PÅ DT+: Flo klargjør julegavene

På medaljejakt

Det er også målet til Horn. Han var en av Fredrikstads beste spillere i en sesong som endte med nedrykk fra Tippeligaen. Neste år håper Horn å kjempe helt i toppen, og han gleder seg til å spille Europacup med sin nye klubb.

– Jeg ser ingen grunn til at SIF ikke skal kjempe i toppen av Tippeligaen neste år. Jeg har lyst til å kjempe om edelt metall, og har også ambisjoner på egne vegne, sier Horn.

Spillerjakten til Godset avsluttes ikke med Jørgen Horn. Etter hva Drammens Tidende erfarer jobber klubben med flere forsterkninger. 

LES OGSÅ: Alexander Aas legger opp

LES OGSÅ: Stefan Johansen er årets SIF-spiller
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken