Gir ikke opp Godset-karrieren

André Hanssen har fått beskjed at han ikke figurerer i klubbens fremtidsplaner, men håper å bruke treningsleiren på den spanske solkysten til å få trenerne på andre tanker.

André Hanssen har fått beskjed at han ikke figurerer i klubbens fremtidsplaner, men håper å bruke treningsleiren på den spanske solkysten til å få trenerne på andre tanker. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En innbitt André Hanssen (30) håper å motbevise SIF-trenerne som har avskrevet ham. Men veteranen vil prate med beina – ikke kjeften.

DEL

ESTEPONA: 2011 ble et annus horribilis på fotballbanen for den skadeforfulgte Skjervøy-gutten. Hanssen gikk glipp av nesten hele sesongen grunnet Jumpers knee, og satt kun igjen med to kamper som innbytter.


Da Ronny Deila og SIFs trenerteam løftet blikket mot 2012-sesongen, kom beskjeden han fryktet:

«Du er ikke med i klubbens fremtidsplaner».

SE BILDER FRA TRENINGSØKTEN PÅ MARBELLA

André Hanssen fikk beskjed om å finne seg en ny klubb, til tross for at han hadde kontrakt ut inneværende år. 30-åringen gikk i dialog med Bodø/Glimt, og partene var tilsynelatende enig om en treårskontrakt.

Men da Hanssen skulle til Bodø i slutten av november for å skrive under avtalen, var forutsetningene plutselig endret. Gamleklubben ville kun inngå en ettårskontrakt, og da rant overgangen ut i sanden.

LES OGSÅ: Markegård må trene med juniorlaget

Fokus på Godset

Hanssen befinner seg for tiden i et karrieremessig vakuum, men han akter ikke å gi opp Godset-karrieren uten kamp.

– Jeg har kontrakt her og går på banen for å gjøre mitt beste hver eneste dag. Jeg må tenke på det jeg får gjort noe med, sier midtbanesentralen.

LES OGSÅ: Strømsgodset slo HamKam

Han ønsker ikke noe stort fokus på sin egen situasjon. Hanssen håper prestasjonene på treningsfeltet er nok til å forlenge Godset-karrieren. Andre klubber vil han ikke snakke om.

Ei heller om han føler seg presset ut av Godset.

– Nå skal jeg gjøre det jeg kan fram mot seriestart, og så får vi se hva som skjer, sier Hanssen.

Den holdningen er årsaken til at han i det hele tatt med på treningsleiren til Spania. Godset har for øyeblikket en altfor stor stall, og klubben har ikke råd til å sende samfulle 29 spillere ned til den spanske solkysten. De som ikke figurerer i fremtidsplanene har derfor fått beskjed om å bli igjen hjemme i Norge.

LES OGSÅ: - Kunstgresset må byttes ut

Med unntak av André Hanssen.

– André er en annen type. Han er opptatt av Godset, og han bidrar positivt i hele spillergruppen, forklarer trener Ronny Deila.

Han legger ikke skjul på at andre midtbanespillere står foran Hanssen i køen. I tillegg jobber klubben med å hente inn to nye i den posisjonen, deriblant Omar Elabdellaoui fra Manchester City.

LES OGSÅ: Godset-Hanssen må kneopereres

Døren på gløtt

SIF-treneren vil likevel ikke stenge døren helt for Hanssen.

– Hvis André overbeviser i vinter så er det muligheter. Men da må han utvikle seg spiller. Han må bli en tydeligere leder, og han må være mer framoverrettet i spillestilen sin. Der ligger utfordringene. Som menneske er han fantastisk, rett og slett hel ved, sier Deila.

Da SIF-spillerne gjennomførte en O2-test uken før avreise til Spania, sendte André Hanssen ut et signal om at han ønsker å kjempe for sin fremtid i klubben.

LES OGSÅ: Ronny Deila trygg på Hanssen

30-åringen leverte et av de beste resultatene med oksygenopptak på 75.

– Jeg er i bra fysisk form. Nå er det viktigste å holde seg skadefri. Hvis jeg er det så vet jeg at jeg vil prestere, sier Hanssen.

Den tidligere Heerenveen-proffen er etablert i Drammen med samboer Susanne Marcussen. I begynnelsen av mai blir paret foreldre for første gang.

Det gjør at Hanssen må ta noen tungtveiende hensyn hvis andre klubber kommer på banen.

– Aller helst vil jeg bli i Godset. Jeg trives kjempegodt i klubben.

LES FLERE SIF-NYHETER

Artikkeltags