Gå til sidens hovedinnhold

Her er stadionkravene kommunen må oppfylle

Artikkelen er over 8 år gammel

SIF og Drammen kommune må gjøre Marienlyst bra nok for Champions League-spill. Det stresser ikke ordføreren.

DRAMMEN: Tore Opdal Hansen regner nemlig med det er i alles interesse at Marienlyst stadion blir en storstue for viktige, internasjonale cupkamper.

– Jeg tror det er få som vil se Godset spille Champions League på Ullevaal, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Deila forlanger større Marienlyst

Men det betyr at Drammen kommune, som eier stadion, må gjøre flere utbedringer dersom Godset skal kunne spille playoff- og gruppespill i Champions League eller gruppespill i Europa League i Drammen.

Viktigst av alt: Antall sitteplasser må økes fra dagens 7.544 til minimum 8.000. De 1.044 ståplassene i Klokkesvingen må dessuten gjøres om til sitteplasser.

Blant punktene SIF er nødt til å tilfredsstille for å oppfylle UEFAs krav, er det hvert fall klart at de må ha:
● 100 seter på pressetribunen – 50 med bord.
● 200 kvadratmeter arbeidsrom til minst 75 pressefolk.
● 25 kommentatorplasser.
● 75 plasser i pressekonferanserom.
● Tre toaletter med seter i garderobene.
● 100 VIP-seter til motstanderlaget.

Det er først og fremst utvidelsen til 8.000 seter som er den økonomiske utfordringen. Det er foreløpig usikkert hva prislappen blir.

– Det er nå viktig at Strømsgodset redegjør for hva Marienlyst innfrir og ikke innfrir, sier Opdal Hansen.

For fullstendig liste over UEFAs krav, klikk her.

Ikke usannsynlig

I slutten av august neste år må oppgraderingene av Marienlyst være fullført, for da spiller SIF eventuelt playoff til Champions League.

At laget klarer å sikre seg en playoff-plass er ikke urealistisk. I år ble Molde slått ut på bortemål av Legia Warszawa i runden før Mesterliga-playoffen.

Om Godset ikke skulle klare det siste steget før gruppespillet, vil de automatisk være klare for Europa League, hvor kravene til stadion er de samme.

Snakker sammen

Dersom Godset ikke får godkjent Marienlyst, kan Ullevaal stadion eller Skagerrak Arena i Skien være alternativer.

Først etter at seriegullet var klart sendte kommunen en forespørsel til Norges Fotballforbund (NFF) for å få vite kriteriene. Strømsgodset og Drammen kommune samarbeider nå om å få i gang utbedringsarbeidet raskest mulig, men mer vil de ikke si – verken om prosessen eller kostnader.

– Vi er i en prosess med kommunen, og fortsetter den som planlagt. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier SIFs daglige leder Erik Espeseth.

LES OGSÅ: De gjør Godset-kampen mulig

Deila frykter det ikke løser seg

Godset-trener Ronny Deila synes det er helt meningsløst hvis det skulle ende med at drammenserne må reise til Oslo eller Skien for å spille sine hjemmekamper i Champions League eller Europa League. Han føler seg ikke like sikker som ordføreren.

– Jeg frykter det ikke ordner seg, men tror det er såpass mye positive krefter og velvilje i Drammen at det kommer til å skje, sier 38-åringen.

Hvis Strømsgodset skulle klare å kvalifisere seg til gruppespill i enten Champions League eller Europa League, så vil det bety at de fort møter noen virkelige store europeiske lag. Det kan i så fall føre til at flere har lyst til å se matchene enn de 8.000 tilskuerne det eventuelt vil bli plass til på Marienlyst.

– Jeg er ikke opptatt av å fylle opp stadion, men av å vinne og ha en fair mulighet til å gå videre. Det ville vært en enorm prestasjon hvis vi hadde klart å komme inn i et gruppespill i Europa, fortsetter Deila.

Kan ikke fjerne fordeler

I går luktet det julemat lang vei da spillerne fullførte noen fysiske tester før de tok en lang ferie. SIF-spiss Peter Kovacs stortrives på Marienlyst og kunne aldri tenke seg å spille hjemmekamper i europaspill noe annet sted.

Under søndagens gullfeiring rakk han én hånd i været og fortalte 15.000 SIF-supportere at nå var Champions League det neste for Godset. Spissen tror laget absolutt har en mulighet til å hevde seg i Europa, men da må de få lov til å spille på Marienlyst.

– Vi hører hjemme her. Det er her vi har «sjelen» vår, føler oss trygge og har befolkningen i ryggen. Noe annet ville vært en ulempe, definitivt, forteller ungareren.

Kantspilleren Øyvind Storflor er enig med lagkameraten.

– Man kan ikke ta bort fordelene vi har. Den statistikken vi har på hjemmebane (38 kamper på rad uten tap) gir oss trygghet, det er viktig.

LES OGSÅ: Les alt om gullfesten i Drammen

Kommentarer til denne saken