DRAMMEN: Uttaket ville betydd at Martin Ødegaard samtidig ville mistet to seriekamper for Strømsgodset.

Nordisk mesterskap spilles i Danmark fra 26. juli til 3. august. Strømsgodset spiller i den perioden to kamper: 26. juli borte mot Sandnes Ulf og 2. august hjemme mot Sogndal.

Godset er i dialog med Norges fotballforbund om å frita Ødegaard fra landslagsoppdraget, for å være med i troppen til disse to seriekampene i stedet.

– Så lenge Martin er involvert i Tippeligaen så skal det prioriteres. Ikke fordi vi ønsker å være vanskelige, men fordi det er best for hans utvikling, sier Jostein Flo.

Martin Ødegaard har fått en del spilletid for A-laget etter den historiske eliteseriedebuten mot Aalesund på Marienlyst i april. Sist fikk 15-åringen noen minutter da Strømsgodset tapte 0-1 for Steaua Bucuresti i Champions League-kvalifiseringen.

Nå er det Henrik Bredeli som skal få noen internasjonale kamper, på yngres nivå. Norge møter Færøyene, USA og Danmark i turneringen.

Bredeli er fra Tranby, og spiller venstreback. 16-åringen har markert seg i fotballmiljøet ved å spesialisere seg i denne posisjonen tidlig.

Med to spillere i G16-troppen, er det bare Start som har flere med tre. Også Roseborg, Brann og Ull/Kisa har to spillere som skal spille Nordisk.

Nå er det imidlertid bare én SIF-spiller som vil spille med flagget på brystet denne gangen.

Trener for G16-landslaget er Erland Johansen.

LES OGSÅ: Ødegaard kåret til månedens fotballtalent
LES OGSÅ: Kontrastenes helg for supertalentet
LES OGSÅ: SIF-talenter tatt ut til landslagsoppdrag