Franskmann klar for Godset

FÅR KONTRAKT: Florent Hanin gjorde sakene sine bra i Godset i forrige uke og belønnen nå med ettårskontrakt. Overgangen er formelt ikke i orden ennå, men Jostein Flo regner med alt blir klart i løpet av onsdagen.

FÅR KONTRAKT: Florent Hanin gjorde sakene sine bra i Godset i forrige uke og belønnen nå med ettårskontrakt. Overgangen er formelt ikke i orden ennå, men Jostein Flo regner med alt blir klart i løpet av onsdagen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Florent Hanin (25) har imponert Strømsgodset. Onsdag signerte han en ettårskontrakt med klubben.

DEL

DRAMMEN: Franskmannen trente med Godset i forrige uke og leverte varene i lørdagens 3-0-seier mot Sandefjord. Venstrebacken fikk tirsdag tilbud om en ettårskontrakt med drammenserne.

- Han er en veldig god spiller som har de egenskapene vi ser etter i en venstreback, sier sportssjef Jostein Flo til Drammens Tidende.

Onsdag ble det klart at avtalen mellom Hanin og Godset er i boks. Avtalen med belgiske Lierse ble terminert i fjor. 25-åringen var kontraktsløs, så det var en gunstig løsning Godset fikk på plass.

LES OGSÅ: Nå har talentet modnet

- Spilleren vi ønsket oss

Signeringen av Florent Hanin er basert på mer enn hva franskmannen viste i løpet av forrige uke. Strømsgodset har studert franskmannen nøye gjennom analyseprogrammet InStat Football. De vet godt hva 25-åringen står for og hvordan han har prestert i tidligere i klubber.

Han er en offensiv, kvikk og ballsikker venstreback, som har spilt fotball i land som holder kula langs bakken.

– Jeg kjenner ikke laget godt, men håper jeg kan spille bra og vise mine kvaliteter slik at jeg kan bli værende her, sa Florent Hanin til Drammens Tidende sist fredag. Han hadde da rukket å få et godt inntrykk av drammensklubben.

Godset er imponert over det forsvarspilleren viste på trening i forrige uke og i den ene omgangen han fikk spille mot Sandefjord sist lørdag. Jostein Flo sier de nå har funnet den backen de har ønsket seg. Hanin skal allerede har funnet seg godt til rette i spillergruppa og skal nå få tid til å venne seg til norsk fotball.

LES OGSÅ: Mjøndalen har doblet sesongkortsalget

Mjøndalen har doblet sesongkortsalget MIF selger stadion-navnet

Hentet til Braga

Florent Olivier Sylvain Hanin, som er hans fulle navn, innledet sin karriere i Le Havre. Her klarte han aldri å spille seg inn på A-laget. Etter fire år i Le Havre gikk ferden videre til portugisisk fotball.

Hanin fikk med seg en sesong for Leixões Sport Club på nivå to, og der presterte venstrebacken så godt at han ble hentet til toppklubben Braga.

Oppholdet på nord-Portugal ble imidlertid ingen sportslig suksess. Han ble først lånt ut til Moreirense (nivå to), og deretter den greske toppserieklubben Panetolikos.

Etter godt spill der i første halvdel av 2014, signerte Florent Hanin for Lierse. Et halvt år senere ble partene enige om å avslutte samarbeidet.

Nå skal han ta opp kampen med Mounir Hamoud og Christopher Lindquist om venstreback-rollen i Strømsgodset.

LES OGSÅ: Her kan man bli svimmel av å spille

Her kan man bli svimmel av å spille Solgte 26 leiligheter på én uke

Artikkeltags