Gå til sidens hovedinnhold

Nielsen veldig fornøyd med årets første treningskamp

Dinamo Zagreb-Strømsgodset endte 0-0

Artikkelen er over 6 år gammel

Godset testet ut to formasjoner og 22 spillere. Likevel spilte de jevnt mot et solid Dinamo Zagreb.

LA MANGA, SPANIA: Det gjorde at Strømsgodsets hovedtrener David Nielsen var svært tilfreds med drammensernes første treningskamp i 2015.

- Jeg er veldig fornøyd med det jeg ser i begge omganger. Det er tidlig, og vi kan gjøre mye bedre, men det var en fin start for oss, sier Nielsen til Drammens Tidende etter at det endte 0-0 i treningskampen i La Manga fredag kveld.

- Vi skal være fornøyde

Kampen var rimelig jevnspilt, men kroatene hadde ballen mest og skapte én stor sjanse mer enn Godsets to. Dinamo Zagreb kom seg rundt på kantene ved flere anledninger, men da ballen ble slått inn i boks, var Godset-spillerne flinke til å renske unna.

Mounir Hamoud kom inn som høyreback i 2. omgang. Han mener laget allerede har kommet et godt stykke på vei defensivt.

- De har vel én sjanse og ett skudd, det er et godt lag det her, så vi skal være fornøyde, forteller han.

Lenge så det ut til at forsvarsspilleren var ferdig i Godset, men for noen uker siden signerte den populære sidebacken en treårskontrakt med drammensklubben. Backen synes det er helt strålende å løpe rundt i Godset-drakt igjen.

– Det var gøy å spille kamp igjen, spesielt for Godset, sier han.

Skapte to store sjanser

SIF startet i en 4-2-3-1-formasjon og gikk over til 4-4-2 i andreomgang. Peter Kovacs og Thomas Sørum hadde hver sin store målsjanse i hver sin omgang, men begge spissene skjøt rett på keeper.

Etter halvspilt sesong leder Dinamo Zagreb den kroatiske ligaen, som de i år kan vinne for tiende år på rad. Tidligere i uken slo de Odd hele 4-0 her i La Manga.

Selv om dette var årets første kamp for Godset, og veldig lenge til det skal spilles om poeng igjen, gjorde de seg på ingen måte bort mot laget som tar fatt på siste del av sesongen 7. februar.

- Jeg synes vi skal gå med hodet hevet, det var en god kamp som det bare er å bygge videre på så blir det et godt 2015, forteller Marius Høibråten.

Midtstopperen var den eneste på Strømsgodset som spilte mer enn én omgang. Stopperen ble byttet ut etter 73 minutter.

Med Jørgen Horn og Kim André Madsen tilbake vil det nok bli stor konkurranse om stopperplassene denne sesongen. I tillegg har Godset høyreiste Gustav Valsik. Han sliter imidlertid litt med en akilles og reiser hjem til Drammen for å forstette sesongforberedelsene der.

Unge Høibråten liker at det er stor konkurranse om plassene.

- Det er veldig positivt. Jeg lærer mer, og spesielt jeg som er ung har mye erfaring å hente fra Kim og Jørgen, forteller han.

Endte 0-0

Kroatene gjorde også mange endringer på laget før 2. omgang. Ut gikk blant annet Angelo Henriquez Iturra som er på lån fra Manchester Untited. Dinamo Zagreb satte inn litt ekstra trykk på Godset i begynnelsen av andreomgang, men ingen av lagene lyktes å score.

Anders Gundersen sto for en flott redning, da han avverget scoring tre minutter før slutt. Kampen ebbet ut til 0-0.

Saken oppdateres.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken