DRAMMEN: Godsets sportssjef Jostein Flo bekrefter at det har rast inn henvendelser på Martin Ødegaard den siste tiden. Og det fra klubber på meget høyt nivå i Europa.

– Vi har aldri hatt en så attraktiv spiller i klubben. Martin er den mest etterspurte spilleren i Godset. Han er invitert på prøvespill til store klubber i utlandet. Heldigvis har Martin en voksen far, sier Flo.

Sportssjefen legger ikke skjul på at han misliker utviklingen i europeisk toppfotball, der stadig yngre talenter scoutes og hentes inn.

– De utenlandske klubbene går snart rundt i barnehager og henter spillere. Vi kan ikke styre dette. Men en spiller blir ikke nødvendigvis bedre selv om man går til en større klubb i utlandet, sier Flo.

LES MER: Martin (14) skal trene med Bayern München

Et kynisk spill

A-lagstrener Ronny Deila mener det er et “kynisk og rått spill” om å få tak i de beste tenåringene i verden.

– Det er helt vilt. Slik er hverdagen nå. De store klubbene i Europa bare pisker inn alt som er. Hvis de treffer med én, så har de tjent 200 millioner kroner, sier Deila.

Martin Ødegaard har trent med A-laget til Godset den siste tiden, og det er liten tvil om at han holder svært høyt nivå til å være 14 år.

– Martin er den beste spilleren i Norge på sin alder, mener Flo.

En spiller blir ikke nødvendigvis bedre selv om man går til en større klubb i utlandet. Jostein Flo (sportssjef i SIF)

Godset gjør alt de kan for å beholde supertalentet, og vil tilby ham proffkontrakt så snart han fyller 15 år i 2014.

– Frykter at dere at Martin Ødegaard forsvinner?

– Vi legger til rette for utvikling, og har et fantastisk utviklingsmiljø her i Drammen. Det viktigste er treningshverdagen. I tillegg mener jeg skole og venner er ufattelig viktig for unge spillere, og de kan bli like gode her som å gå til store klubber i England og Europa, svarer Flo.

LES OGSÅ: Debuterte som tidenes yngste SIF-spiller

Håper Martin blir

Ronny Deila håper virkelig klubben får glede av Ødegaards kvaliteter i fremtiden. Han mener det er fare for å bli en i mengden ved å gå til en stor klubb ute i Europa som har så mange spillere av samme kaliber i sine rekker.

– Her hos oss er du ikke en av mange, men en av få med så stort talent. Vi skal legge forholdene veldig godt til rette for Martin. Han får en fin hverdag nå på juniorlaget, og skal matches opp mot A-laget hele tiden. I fremtiden skal vi ha en fast mann – Bjørn Petter (Ingebretsen) – som følger opp Martin og de andre store talentene, sier Deila.

Martin Ødegaard har vært anerkjent som et stort talent i flere år. Men nå begynner den vanskeligste jobben.

– Det er ingen hvilepute å slå tidlig gjennom som 14-åring. Man må hele tiden strebe etter å nå nye nivåer. Vi skal følge opp talentene våre slik at de får en optimal hverdag, sier Deila.

– Tror du Martin blir i Godset?

– Vet ikke. Men jeg håper selvsagt. Martin har en stor fremtid her i Godset, sier Deila.

Og tillegger:

– Folk må velge det som de synes er best, men vi har i hvert fall bevist at vi er flinke til å få frem unggutter her. Alle skal få det tilbudet de fortjener, sier Ronny Deila.

A-kamp som 13-åring

I fjor sommer fikk Martin Ødegaard spilletid for A-laget i treningskamp mot Mjøndalen. Den gangen var gutten bare 13 år – og den uofisielle debuten genererte oppmerksom også i riksmedia.

– Burde han spilt den treningskampen mot MIF, Deila?

– Det var vel greit, det. En fin erfaring for ham. Det handler om å få erfaring. Martin har en smart far som skjønner hva fotball dreier seg om. Tror ikke de stresser så mye med det der.

Martin har en stor fremtid her i Godset. Ronny Deila (SIF-trener)

Ronny Deila har vært på besøk hos flere utenlandske toppklubber og han er ikke alltid like imponert over hva som blir gjort på spillerutviklingsfronten.

– Kvaliteten skuffer meg litt. Det er så mange spillere at alle ikke får den oppfølgingen de trenger. Her i Norge er vi veldig flinke til å følge opp spillerne fram til de er 19-21 år. Vår store utfordring er å få talentene opp på det neste nivået, mener Deila.

LES FLERE NYHETER OM GODSET HER