– En god erstatter for Abu

Enock Kwakwa er lik Mohammed Abu på de fleste områder. Til sommeren kommer 18-åringen til Drammen, og han kan bli Abus erstatter hvis midtbanedirigenten forlater Godset i slutten av måneden.

Enock Kwakwa er lik Mohammed Abu på de fleste områder. Til sommeren kommer 18-åringen til Drammen, og han kan bli Abus erstatter hvis midtbanedirigenten forlater Godset i slutten av måneden. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Enock Kwakwa (18) kan bli den nye Mohammed Abu (20).

DEL

DRAMMEN: – De er som støpt ut av samme formen, sier Godsets assistenttrener Bjørn Petter Ingebretsen.13. juni kommer Enock Kwakwa til Drammen sammen med Bismarck Adjei-Boateng, bare kalt «Nana». Begge 18-åringene er en del av Right To Dream- akademiet utenfor Ghanas hovedstad Accra, og intensjonen er at de lånes ut til Strømsgodset fram til neste sommer. Stortalentene blir trolig spilleklare i løpet av august.

Både Kwakwa og Nana trenger naturligvis tid til å tilvenne seg norsk fotball, men begge holder allerede et så høyt nivå at det forventes at de vil få spilletid i siste halvdel av sesongen.

– De har en stor jobb foran seg, men de er gode nok til å spille i Tippeligaen. Begge har et mål om å spille for Manchester City, og er svært disiplinerte, sier daglig leder for Right To Dream, Tom Vernon til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Vant mot Odd Grenland

Like spillertyper

Det er høyst usikkert hvorvidt Mohammed Abu blir værende i Godset når leieavtalen utløper 30. juni. Vernon mener Kwakwa har alle forutsetninger for å erstatte den særs viktige midtbanemaestroen på sikt.

– Enock er veldig lik Abu, og han vil være en god erstatter hvis Abu faktisk reiser, sier engelskmannen.

LES OGSÅ: Jobber med å beholde alle spillerne

Bjørn Petter Ingebretsen bekrefter den oppfatningen.

– Enock og Abu er som støpt ut av samme formen. De er nesten klin like. Samme størrelse, samme spillertyper, samme humør. Og begge er venstrebeinte, sier Ingebretsen.

I november var han på plass i Ghana da alle akademiene i Vest Afrika viste fram sine talenter for utenlandske proffklubber. Én spiller skilte seg ut.

– Jeg så 300 spillere fra hele Vest Afrika. Enock var den beste, sier Ingebretsen.

18-åringen har allerede fått internasjonal erfaring gjennom samlinger på det ghanesiske U 20-landslaget. Der har også Nana vært innom, men han har vært litt uheldig med skader. Nana er en fysisk robust spillertype, som trolig er mest aktuell på stopperplass.

Begge skal for øvrig spille for SIFs juniorlag under sommerens JET-turnering på Hamar.

– Både Enock og Nana har tidligere trent med oss i seks uker. Vi vet at de har kvaliteter, men erfaringen tilsier at det tar tid å tilpasse seg, sier Ingebretsen.

LES OGSÅ: Drømmer om å spille for Godset

Skryter av Godset

Tom Vernon har vært i Drammen flere ganger og han mener alt ligger til rette for at 18-åringene skal ha en like god utvikling i Godset som Mohammed Abu og Razak Nuhu (21).

– Godset er den perfekte klubb for en ung afrikansk spiller, sier Vernon.

Og forklarer hvorfor:
– En familieklubb, en vennlig by, et lite stadion med god atmosfære, en spillestil der ballen går langs bakken. Og Ronny (Deila) er en fantastisk manager.

Unge afrikanske spillere trenger en annen balanse mellom disiplin og kjærlighet enn europeiske spillere. Det forstår Ronny, og han behandler spillerne veldig bra, sier Vernon.

Han skryter av treveissamarbeidet mellom akademiet, Godset og Manchester City.

– Man City og Godset har en veldig god relasjon, og klubbene er hele tiden flinke til å kommunisere med hverandre, sier Vernon.

Det er den engelske storklubben som sitter på rettighetene til akademispillerne. Dersom de ikke benytter seg av denne står Godset fritt til å få til permanente avtaler.

LES OGSÅ: Drømmen om et proffliv

Her kan du se hvordan SIF-spillerne gjør det på spillerbørsen så langt i år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken