Gå til sidens hovedinnhold

Festbremsen Flo

Artikkelen er over 7 år gammel

Jostein Flo merker at forventningene til Godset har tatt helt av. Nå advarer den sindige stryningen mot å innkassere seriegullet på forskudd.

DRAMMEN: Dagen etter den viktige 1–0 seieren mot Start ruslet Strømsgodsets sportssjef inn på Kiwi-butikken på Toppenhaug. Mens Flo gikk til innkjøp av dagligvarer kom det en person bort til ham.

– Det er for jævlig, sa vedkommende.

– Hva mener du, spurte Flo?

– At dere ikke klarte å score mer enn ett mål mot Start.

Planlegger ikke gullfest

Jostein Flo synes den holdningen symboliserer hvor store forventninger det er blitt til Strømsgodset – også i egen by. Selv jordnære drammensere lider nå av gullfeber.

– Det er tydelig at det har tatt litt av i Drammen, selv om dette bare var en enkeltperson. Vi er inne i en ny fase nå. Folk er overbevist om at vi tar seriegull. Og de planlegger festene allerede, sier Flo.

Det gjør ikke Strømsgodset. De forbereder seg riktignok på alle eventualiteter, men noen gullfest er ikke planlagt. Ikke ennå. Om det hele avgjøres i Tromsø søndag kveld blir festen i så fall spontan.

- Lett å ta av

– Det eneste vi planlegger er hva vi IKKE skal være med på. Vi sier nei til en hel masse. Det er lett å ta av nå. Men vi skal ha riktig fokus til alt er 100 prosent avgjort, slik at vi ikke sitter her om ti år og prater om hva vi gjorde feil, sier Flo.

Etter seieren mot Start uttalte Ola Kamara på riksdekkende TV at Rosenborgs gullsjanser var som å ro danskebåten med tannpirkere. Det er ikke alle i Strømsgodset som likte den litt flåsete bemerkningen, og derfor ble det også tatt opp internt.

– Jeg satser på at det var mest humor i det, sier Flo.

– Men fallhøyden blir stor hvis dere taper i Tromsø?

– Ja, absolutt. Der er du inne på noe vesentlig. Kommentaren var litt morsom og det skjedde i kampens hete, men vi skal være ydmyke og ha riktig fokus.

Kun SIF kan hindre SIF

– Det avgjørende er ikke hva du sier, men hva du gjør. Det eneste som kan hindre seriegull er oss selv, hva vi sier og hvor mye kaos vi lager i våre egne hoder, sier Flo.

Denne uken har han vært mer til stede rundt laget enn vanlig. Flo øser av sin store erfaring. Han observerer, lytter, snakker med spillere og trenere – og påser at ingen ramler ut av fokus.

– Jeg skifter ut dressen med treningstøy. Jeg er mer delaktig. Snakker mer med spillerne. Vi skal stå sammen mot presset utenfra, sier Flo.

De færreste tror at SIF kan tøve bort denne sjansen. Med én seier på de to siste kampene er det første seriegullet på 43 år sikret. Jostein Flo tar derimot ingenting for gitt.

SE VIDEO: De gjør Godset-kampen mulig

SE VIDEO: Godset gjorde gulljobben

Kommentarer til denne saken