DRAMMEN: Godset reiser til Gran Canaria søndag, men stiller svekket i Maspalomas Cup.

Der må de klare seg uten Anders Ågnes Konradsen, Lars-Christopher Vilsvik, Kim André Madsen og nykommeren Jørgen Horn. Kvartetten er tatt ut i Norges A-landslagstropp, som spiller kamper mot Zambia og Sør-Afrika i Sør-Afrika 8. og 12. januar.

Stefan Johansen var også tatt ut i troppen til disse kampene, men har meldt skadeforfall grunnet overtråkk under en joggetur i ferien. Bjørn Helge Riise fra Lillestrøm er hentet inn som Johansens erstatter. SIFs midtbanestrateg blir med til Gran Canaria, men det er tvilsomt om han kommer til å spille kampene.

Molde-stopper Vegard Forren har også meldt forfall til kampene i Sør Afrika, noe som altså har åpnet for mulig landslagsdebut for Godsets nykommer Jørgen Horn.

Strømsgodset har for øvrig årets første trening på Gulskogen klokken 14.00 i dag. Treningen ble først satt opp i MIF-hallen, men er nå flyttet.

Til Dubai

Strømsgodset må også klare seg uten sin førstekeeper og kaptein, Adam Larsen Kwarasey, gjennom store deler av forsesongen.

Torsdag kveld reiser han til Dubai, der Ghanas landslag forbreder seg til Afrika-mesterskapet.

Ghana skal spille to oppkjøringskamper i Dubai, før de setter kursen for arrangørlandet Sør-Afrika. Turneringen starter 19. januar og avsluttes med finalen i Johannesburg 10. februar.

LES OGSÅ: Her er SIFs treningskamper

Borte i halvannen måned

Med mindre Ghana skulle ryke ut i gruppespillet, er det ventet at Kwarasey blir borte i halvannen måned. Det betyr at han først slutter seg til Godsets treningsleir i Marbella i midten av februar, en måned før seriestarten mot Sandnes Ulf.

Kwarasey fikk nyttig internasjonal erfaring under fjorårets turnering, selv om det isolert sett ble en skuffelse for Ghana med sjokktap mot Zambia i semifinalen.

Siden den gang har de byttet trener og røsket opp i interne stridigheter. Adam Larsen Kwaraseys posisjon som soleklart førstevalg mellom stengene er imidlertid uendret.

– Det har gått enda bedre etter at vi byttet trener. Jeg føler jeg har bra tillit, sier 25-åringen, som nå står bokført med 17 landskamper.

Ghana er ute etter sin første seier i Afrika-mesterskapet siden 1982, men forventningene er noe dempet grunnet skader på enkelte spillere og et pågående generasjonsskifte.

LES OGSÅ: Sørum åpner for SIF-spill

LES OGSÅ: Abdi på vei tilbake til SIF

Utstilling til proffspill

Turneringen er også et fantastisk utstillingsvindu med tanke på proffspill, men det har Kwarasey mindre fokus på nå enn tidligere.

– Jeg har ikke hastverk. Jeg gleder meg til turneringen, men gleder meg også til å komme hjem til Drammen og starte opp en ny sesong i Godset.

Motivasjonen blir ikke mindre etter at klubben har hentet inn bestekameraten Jørgen Horn. Kwarasey er for tiden i forhandlinger med Godset om ny kontrakt. Hans nåværende avtale utløper etter sesongen.

– Jeg er ikke avvisende til ny kontrakt, men samtidig må det være riktig for meg, sier han.

SE VIDEO: Adam savnet lagkameratene etter forrige Afrika-mesterskap:

LES OGSÅ: Ronny Deila kåret til Årets navn

LES OGSÅ: Strømsgodset er Årets idrettsnavn