DRAMMEN: Kamara var en viktig grunn til at Strømsgodset tok seriegull i 2013. Oslo-gutten kom på lån fra SV Ried midtveis i sesongen, og banket inn 12 mål på 14 kamper.

Etterpå skrev han under for Austria Wien. Oppholdet i Østerrike ble imidlertid ingen suksess. Kamara spilte seg aldri inn på laget, og endte kun med to scoringer på 23 kamper.

Onsdag ble det kjent at Austria Wien har løst 25-åringen fra kontrakten. Nå står han fritt til å fortsette karrieren et annet sted.

LES OGSÅ: «Vokste ut av egen by og egen klubb»

Positiv Kamara

Etter hva Drammens Tidende erfarer er Ola Kamara positiv til et tredje opphold i Strømsgodset. Det skal allerede ha vært kontakt mellom han og klubben.

Kamara innledet sin første periode i SIF i 2009, og han er også norgesmester med klubben. 25-åringen scoret ett av målene da Follo ble slått 2-0. Kamara står totalt med 44 mål på 114 kamper for Strømsgodset.

Trener David Nielsen vil ikke kommentere Kamaras kandidatur, men bekrefter at Godset er på utkikk etter forsterkninger.

- Hvis vi kan forsterke vårt lag så kommer vi til å gjøre det, helt uavhengig av posisjon på banen, sier dansken.

Godset har allerede spisser som Peter Kovacs, Marvin Ogunjimi og Thomas Sørum i sine rekker. Dersom Kamara skulle signere blir det tøff kamp om plassene.

Flere norske klubber er interessert i Ola Kamara. Viking har allerede flagget sin interesse offentlig.

LES OGSÅ: – Tok det rette valget

Endrer ikke statuettene

Strømsgodset er i ferd med å selge Martin Ødegaard til Real Madrid. Det kan generere godt over 30 millioner kroner i klubbkassa på kort sikt, og enda mer i det lange løp.

Men Godset kommer ikke til å handle spillere over en lav sko av den grunn.

- Salget av Martin endrer ikke så fryktelig mye. Vi jobber på sammen måten som før. Vi ser fremdeles etter de samme spillerne. Selv om vi skulle ha råd til å kjøpe en spiller for 20 millioner kroner, så vil vi ikke kunne lønne den spilleren. Vi har vår lønnspolitikk, sier Nielsen.

Og fastslår:

- Statuttene til fotballklubben vil ikke endre seg selv om vi selger en spiller til Real Madrid.

LES OGSÅ: Bersant Celina (18) sendte City til topps