Gå til sidens hovedinnhold

Ny midstopper klar for Godset

Artikkelen er over 6 år gammel

Gustav Valsvik (21) blir mest sannsynlig spilleklar til lørdagens hjemmekamp mot Vålerenga.

DRAMMEN: Onsdag formiddag ble det klart at Strømsgodset har sikret seg den høyreiste midtstopperen Gustav Valsvik fra Sogndal. 21-åringen har skrevet under en treårskontrakt med drammenserne. SIFs sportssjef Jostein Flo ser ingen grunn til at nysigneringen ikke skal bli spilleklar til lørdagens seriekamp mot Vålerenga hjemme på Marienlyst.

- Nå har vi en del skader i forsvaret, så det er veldig kjærkommet at han er et alternativ allerede nå til helga, det er viktig for oss, sier Flo.

- Jeg tror jeg har gjort et veldig bra valg og det tror jeg flere andre mener også, så jeg er kjempefornøyd, sier Valsvik til Drammens Tidende.

Var aktuell for Molde

21-åringen, som er fra Vik i Sogn, har spilt for Sogndal siden 2010 og står oppført med over 70 Tippeliga-kamper for sogningene. Den venstrebeinte midtstopperen har spilt mer eller mindre fast de siste årene. I fjor startet han samtlige seriekamper.

I mai i år ble han imidlertid stoppet av politiet med 0,25 i promille, noe som blant annet førte til at han ble benket i seriekampen mot Brann.

Den siste tiden har flere medier meldt at Gustav Valsvik var på vei til serieleder Molde, men den overgangen ble det altså ikke noe av.

- Hvorfor ble det Strømsgodset og ikke Molde?

- Det var Godset som var mest interessert og som ga meg en god følelse. Etter å ha vurdert det etter hva jeg har sett og hørt, så var det ingenting å tenke på. Det var bare å hoppe i det, forklarer vestlendingen.

Om Moldes interesse for midtstopperen har blitt overdrevet i media, eller hva som eventuelt er årsaken til at Valsvik ikke ble Molde-spiller, er usikkert. 21-åringen sier han ikke vet så mye om det.

- Hva Molde har drevet med her, vet jeg ikke. Vi ville ha ham og gikk rett på sak, og ble enige med Songdal om å kjøpe han ut, forteller Jostein Flo.

Valsvik hadde kontrakt med laget fra saftbygda ut inneværende sesong. Jostein Flo vil ikke røpe hvor mye de måtte ut med for å sikre seg den venstrebeinte spilleren. Da Valsvik skrev ny toårskontrakt med Sogndal, var han og klubben enige om at unggutten skulle prøve seg et annet sted når kontrakten gikk ut, forklarer Valsvik. Derfor har vestledningen vært forberedt på at han skulle bytte klubb.

- Sterk duellspiller

Det har likevel gått fort i svingene for 21-åringen. Først mandag fikk han vite at de marineblå virkelig ønsket hans tjenester. Likevel trengte han ikke mye betenkningstid før han valgte å signere treårskontrakten. Både Valsvik selv og Jostein Flo trekker frem et bra venstrebein, duellstyrke og bra rekkevidde, da de blir bedt om å beskrive nysigneringens styrker som fotballspiller.

At lagets antatte beste midstoppere i Jørgen Horn og Kim André Madsen vil gi ham og de andre unge Godset-forsvarerne tøff konkkuranse når de blir skadefrie, lever Valsvik helt fint med.

- Det er alltid tøff konkurranse i toppklubber som Godet. Det må være konkurranse. Det må jeg bare ta, sier han.

Valsvik kommer til å sitte på tribunen når Godset spiller Mesterliga-kvalifisering mot Steaua Bucuresti i kveld. Torsdag vil han delta på sin første trening med sitt nye lag.

Ny trio kan få spilletid mot VIF

Onsdagens overgang gjør at SIF trolig kan ha tre nye spillere i troppen til lørdagens seriekamp mot Vålerenga. Spissen Marvin Ogunjimi er allerede klar og med når Godset spiller Mesterliga-kvalik mot Steaua Bucuresti i kveld. Den amerikanske lånespilleren Jeb Brovsky mangler foreløpig arbeidstillatelse i Norge, men Flo tror dette går i orden før lørdag.

Sportssjefen sier Godset fortsatt ser på ulike måter for å styrke konkurransen på ulike posisjoner, men vil foreløpig ikke være mer konkret.

Kommentarer til denne saken