Ødegaard tilbake i Godset

TILBAKE TIL GODSET: Pappa Ødegaard, Hans Erik, har signert som spillerutvikler for Strømsgodsets G16-lag. Her med sønnen Martin på besøk hos Real Madrid i 2015. FOTO: AP

TILBAKE TIL GODSET: Pappa Ødegaard, Hans Erik, har signert som spillerutvikler for Strømsgodsets G16-lag. Her med sønnen Martin på besøk hos Real Madrid i 2015. FOTO: AP

Hans Erik Ødegaard vender tilbake som spillerutvikler.

DEL

DRAMMEN: Hans Erik Ødegaard har skapt en stjerne ut av sønnen Martin. Nå skal den tidligere Godset-spilleren få fram nye talenter som spillerutvikler på Strømsgodset G16-lag. Det melder klubben på sine nettsider, fredag.

Ifølge klubben har Ødegaard takket ja til et engasjement, og vil utvikle spillerne på G16-laget til Harald Johannessen på ettermiddager og kvelder.

Sønnen Martin ble en svært ettertraktet spiller da han spilte i Strømsgodset, og far Hans Erik kommer til å fokusere på det samme til G16-laget som han gjorde med Martin.

– Det handler om å trene mye, godt og riktig, sier han til Godsets nettsider.

Men det er ikke sånn at det bare er det som skaper nye talenter ifølge Ødegaard.

– Spillere må ønske og ville bli gode. Og de må skjønne hva som skal til. En del av min jobb blir å vise og forklare dette. Jeg håper og tror jeg har noe å bidra med her.

– Viktig å knytte seg til dyktige folk

Leder for samfunn og utvikling, Lage Sofienlund, er stolte over å ha fått far Ødegaard tilbake i klubben, denne gangen i trenerteamet i utviklingsavdelingen.

– Hans Erik sin erfaring som trener fra ulike nivåer, og det han har lært og tatt med seg fra årene i Real Madrids akademi, vil være uvurderlig for utviklingsarbeidet i enhver norsk fotballklubb, sier Sofienlund til klubbens sider.

Han forteller at klubben har som mål om å være best på trenings- og prestasjonskultur, og at det derfor er viktig å knytte til seg dyktige folk.

– Vi ønsker å bli enda bedre på individuell oppfølging av spillerne, og ved å engasjere Hans Erik som spillerutvikler på G16 med ansvar for å følge opp spillerne individuelt, vil vi styrke oss på dette området.

Ødegaard har 241 kamper for Godset og er nummer ni på adelskalenderen i klubben. Han har vært assistenttrener i Mjøndalen og har også jobbet to år som spillerutvikler og trener på akademiet til Real Madrid etter at Martin ble solgt til den spanske storklubben i 2015.

Ødegaard kommer fra en stilling som trener for U15-kullet i akademiet til MIF. Mjøndalen ruster opp satsingen sin rundt akademiet, og ansetter tre heltidsansatte trenere på satsingslagene U15,U17 og U19.

- Vi ønsker å styrke aktiviteten rundt satsingslagene våre, og det hadde ikke Hans Erik noen mulighet til å være med på. I løpet av helgen skriver vi avtale med den tredje heltidsansatte treneren som skal virke i akademiet vårt, forteller Arne Marcussen, utviklingssjef i MIF-akademiet.

Artikkeltags