Gå til sidens hovedinnhold

På radaren til Djurgården

Artikkelen er over 7 år gammel

Ledelsen i Djurgården vurderer Ronny Deila som Stockholm-klubbens nye trener.

DRAMMEN: – Jeg vet at Ronny Deila har blitt diskutert internt i Djurgården, sier Aftonblad-journalist Robert Laul til Drammens Tidende.

Sportssjef Anders Grönhagen trente Fredrikstad for noen år siden og har bra kjennskap til norsk fotball. Difs sportssjef svarte ikke på Drammens Tidendes henvendelser i går.

LES OGSÅ: Godset-supporterne ofrer nesten én million kroner

Tips fra Høgmo?

Djurgården ligger på 7. plass i Allsvenskan når det er én seriekamp igjen å spille. Klubben ledes av Per-Mathias Høgmo, men han blir norsk landslagssjef på heltid når sesongen er over.

Robert Laul tror det er nettopp Høgmo som har tipset klubbledelsen om Ronny Deila. Per-Mathias Høgmo har løftet Djurgården enormt siden han tok over som trener i mai, og har dermed blitt en svært populær mann i Sverige.

– Han (Per-Mathias Høgmo) har stor respekt her. Hans ord veier tungt, forteller Laul, som for noen dager siden skrev i Aftonbladet at den svenske hovedstadsklubben undersøker hva som er mulig rundt SIFs suksesstrener.

SE VIDEO: Vennskap kan bli viktigere enn gull

– Har råd til Deila

Ronny Deila har kontrakt med Strømsgodset ut 2015-sesongen. Det vil derfor koste svenskene dyrt å kjøpe fri 38-åringen – om Deila eventuelt kunne tenke seg å fortsette karrieren i svensk eliteserie.

Robert Laul mener likevel at Djurgården har råd til Deila, hvis det kun er pengene det til slutt skulle stå på. Jan Jönsson var lenge en het kandidat til å ta over etter Per-Mathias Høgmo, men ble uaktuell idet han valgte å forlenge kontrakten med Aalesund.

Ifølge Aftonbladet skal Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud være høyt opp på Djurgårdens ønskeliste, samt flere svenske trenere.

SE VIDEO: Cham kan bli Godset-spiller

- Ronny skal bli

Godsets sportssjef Jostein Flo kjenner ikke til interessen fra Djurgården. Men han blir ikke overrasket om det stemmer.

- Det er helt naturlig at Ronny linkes mot andre klubber. Han har gjort en kjempejobb her i Godset, sier Flo.

Før han fastslår:
- Men Ronny skal bli.

- Vil dere forlenge kontrakten med Deila?

- Vi har en lang avtale med Ronny og vi har en god dialog. Men Ronny kan få skrive en så lang avtale han vil. Det vet han, svarer Flo.

Han tror imidlertid ikke det blir snakk om noe livstidskontrakt med Godset.

- Ronny er ikke typen som vi ha tiårskontrakt, sier Flo.

Siden Deila overtok som trener i 2008 har han ledet Godset til cupgull og seriesølv. Nå er klubben bare en seier fra det første seriegullet på 43 år.

SPORTSKOMMENTAR AV MAGNE NILSEN: Gullnerver i høyspenn


 

Kommentarer til denne saken